• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
BDP`li Belediyeden Newroz`a Evet, Kutlu Doğum`a Hayır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformunun 21 Nisan Pazar günü Newroz Parkı Miting Alanında gerçekleştireceği kutlu doğum etkinliğine, Diyarbakır`ın BDP`li Bağlar Belediyesinden engelleme girişimi.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av. Abdulgani Orhan, "Belediyenin yetki alanı olmamasına rağmen böyle bir kararı vermesini provokatif bir eylem olarak görüyoruz" dedi.
 
İstasyon meydanı dar geliyordu
Peygamber Sevdalıları Platformu olarak 2006 yılından itibaren mevlit etkinliklerini Diyarbakır`ın tarihi istasyon meydanında düzenlediklerini ifade eden Orhan, " Her yıl yüz binlerce Peygamber Sevdalısının katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum Etkinliklerine İstasyon Meydanı dar gelmeye başlamıştı. Bu nedenle Platformumuzun aldığı karar gereği 2013 yılı Kutlu Doğum Etkinliğimizi Valiliğin resmi olarak ilan ettiği etkinlik alanlarından olan Nevroz alanını seçtik" ifadelerini kullandı.
 
`Burası belediyeye aittir başka amaçla kullanılamaz`
Gerekli izinlerin valilikten alındığını ve hazırlıkların yapılabilmesi için BDP`li Bağlar Belediyesine etkinlik alanındaki sabit platformun anahtarlarını ve lavaboların kullanımı için başvuruda bulunduklarını dile getiren Orhan, "Aynı gün içerisinde tarafımıza olumsuz cevap verilerek `Burası belediyeye aittir başka amaçla kullanılamaz` gibi uydurmaca bir cevapla Peygamber Sevdasına engel olmaya çalışmışlardır" dedi.
 
`Etkinliğe izin vermiyoruz`
Bağlar belediyesine gitmemize rağmen muhatap bulmakta sıkıntı yaşadık diyen Orhan, "Bizde yazılı olarak başvurumuzu, sözlü olarak ta meramımızı onlara anlattık. Platformun anahtarını ve lavaboların kullanımı için o gün oraya su verilmesi talebimizi ilettik. Bir nezaket ziyaretimiz söz konusuydu. Bunun akabinde aynı gün içinde sanki etkinlik için onlardan izin almamız lazımmış gibi `etkinliğe izin vermiyoruz` şeklinde yazılı bir cevap verdiler. Oysaki etkinliğin izni valilik tarafından veriliyor. Biz bu izin prosedürünü tamamlamışız" ifadelerini kullandı.
 
Nisanın başından Mayısın sonuna kadar hiçbir etkinliğe izin vermiyoruz
Orhan, "Bize verdikleri yazıya baktığımızda Newroz alanında kısa süre önce Newroz kutlamaları yapıldı, buradaki çimler zarar gördü, çimlerin yeşermesi için sulama çalışmalarımız olacak şeklinde gülünç bir bahaneyle Nisan ayının başından Mayıs ayının sonuna kadar oranın hiçbir etkinliğe verilmeyeceğini söylediler. Bizde kendilerinden izin istemediğimizi, izin mercilerinin kendileri olmadığını, yasal olarak böyle bir haklarının da olmadığını güzel bir dil ile hatırlattık ve gerekli mercilerden izin almış olduğumuzu söyledik" ifadelerini kullandı.
 
Belediyeden istedikleri sabit platformdan vazgeçtiklerini belirten Orhan, " Kendi platformumuzu kurmak için çalışma başlattık. BDP`li Bağlar belediyesinin yaptığı bu provokatif eylemi kutlu doğumu engelleme, peygamber sevdasına karşı bir provokasyon olarak algıladık" dedi.
 
BDP`li Belediyeyi dindar Diyarbakır halkına şikayet ediyoruz
Diyarbakır`ın Cadde ve sokakları bu kadar bozuk ve geçilmezken belediyenin bu tavrı sadece ve sadece Peygamber Sevdasını hazmedemediğinin ve bu nedenle engellemek için çaba sarf ettiğinin bir göstergesidir, diyen Orhan, "Türkiye ve Bölgemizde barış ve huzur için atılan adımlar konuşulup insanların umutlu olduğu bir zamanda belediyenin özellikle Kutlu Doğum Etkinliğini engellemek için böyle bir girişim ve engellemede bulunması manidardır. Belediyenin bu tavrını başta Peygamber Sevdalısı halkımıza ve kamuoyuna önemle duyururuz" diyerek BDP`li belediyeyi Diyarbakır halkına şikâyet etti.
 
Telefonla görüştüğümüz Bağlar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mahmut Büyükbayram ise, "Newroz Park alanı bizim yetkimiz içerisindedir. Newroz etkinliği nedeniyle parkta hasarlar meydana gelmiş durumda. Bizim amacımız parkı yaza yetiştirip halkın dinlenmesine olanak sağlamaktır. Ayrıca valilik dahi bize Peygamber Sevdalılarına izin verdiklerine dair belge gönderirse, valiliğe de tadilat nedeniyle onlara izin vermeyeceğimizi söyleyeceğiz" ifadelerini kullandı. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir