• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sason halkından PTT talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sason halkı ve esnafı para kurumu olarak ilçede sadece PTT ve Ziraat Bankası şubesi olması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Sadece birer şubesi olan PTT`de kuyuklar eksilmiyor. Eski bina, eski sistem ve az personelle sıkıntılı bir şekilde hizmet veriyor. Mevcut PTT şubesinin yardımları almaya gelen kadınlara hizmet vermekte zorlandığını ve uzun kuyurklar oluştuğunu belirten Sason esnafından Naif Çelik, Sason`un bu durumdan kurtulması için yeni şube yapılması gerektiğini belirtti.

Yaşlılık ve aile yardımı gibi yardımları almak için uzak köylerden gelen yaşlı kadınların oturma salonu olmadığından ve görev yapan memur eksikliğinden dolayı saatlerce ayakta veya kaldırımda oturarak sıranın kendilerine gelmesini beklediklerini belirten Sason halkından Hasan Avcı, \"Köyden gelen halkın, okuryazar olmaması, PTT matiği kullanamaması ve yine PTT matiğin çok sık bozulması sorunları katlıyor\" dedi.

İlçe esnafından İrfan Çelik de, para yatırma ve diğer işlemler için gittikleri PTT`de işlerini göremediklerini ve bu durumdan ciddi rahatsızlıkları olduğunu dile getirerek; \"PTT binası çok küçük ve personel eksikliği var. Sıra numaralandırma uygulaması olmadığı için defalarca kuyrukta olanlar birbirleriyle tartışıyorlar ve nahoş görüntüler ortaya çıkıyor. İşyerimizi kapatıp uzun süre kuyrukta kalmak zorunda kalıyoruz. Bizler Sason esnafı ve Sason halkı olarak yeni sistemle çalışan yeni bir PTT istiyoruz\" diye konuştu. (Kadir Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir