• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Kandil Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu miraç kandili nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. Peygamber Sevdalıları Platformu adına kutlama mesajı yayınlayan dönem sözcüsü M. Ali Ortaç, Hz. Peygamber(sav) Miraca çıkışını Rabbani bir mühür olarak değerlendirdi.

 

Ortaç,"Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellemin Miraca çıkışı; o Hazretin sünnet-i seniyyesinin önemine ve tüm Müslümanlar için ab-ı kevser hükmünde olduğuna Rabbani bir mühürdür. Kur`an ve Sünnet, bir kumaşın iki yüzü gibi birbirlerinin yüzleridirler. Birbirlerinden ayrı olmaları mümkün değildir. Toplumun ıslahı ve huzuru için mücadele yürüten her kim varsa, hangi camia varsa sonuca ancak o Hazretin metoduyla ulaşabilir. Çünkü Allah-u Teala; rızasını ve hoşnutluğunu onun sünnetine uymaya, onu rehber edinmeğe yerleştirmiştir." dedi.

 

Miraç mucizesinin yıldönümü olan bu mübarek gecenin hürmetine, ümmetin ıslahı için didinen, hizmet eden tüm Müslümanlar ve camiaların, Hazreti Peygamber sallallahu aleyhi vesellemin sünnetinin etrafında daha sıkıca kenetlenmeleri temennisinde bulunan Ortaç, "Allah-u Teala`dan diliyoruz ki o çok sevdiği Habib`inin hürmetine; İslam ümmeti arasındaki ihtilaflar, kırgınlıklar, alınganlıklar ve küslükler bir an önce bitiverecek... Bu gece idrak edeceğimiz ve İslam ümmetinin en önemli gecelerinden biri olan Miraç kandilinin tüm İslam alemine ve mustazaf halklara felah ve selamet getirmesini dilerim..." dedi.

M. Salih Özcan -İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir