• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muhammedi Sevda Barê Köyündeydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır`ın Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaşı (Barê) köyünde "Kutlu Doğum" etkinliği düzenledi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup Botan ve Grup Aksa`nın seslendirdiği ilahilerle devam etti. Kürtçe Mevlidi Şerif`in okunduğu programda Molla Abdülbari Çelik bir konuşma yaptı.

Allah Resulü`nün tüm İnsanlara gönderildiğini belirten Çelik "Peygamber Sevdalıları olarak; Allah`ı, Peygamber`i ve İslam`ı şehirlere, köylere, her yere götürmemiz lazım. Müslümanların kıyamet günü Resülullah`ın şefaatine nail olabilmesi için İslam uğrunda çalışması ve sünneti hayatının her alanında uygulaması lazım. Birbirinize haset etmeyin çünkü haset ateşin odunu yaktığı gibi iyi amelleri yakar. Birbirinize kin gütmeyin geçici olan dünya malı için. Akrabalarınıza sırtınızı dönmeyin; birbirinizi sorun ve ziyaret edin" şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Bir insanın kimi severse, kimi önder kabul ederse onunla haşr olacağını belirten Çelik, "Bizler de bu köyde Rabbimiz`i şahit kılıyoruz ki önder olarak Hz. Muhammed`i, Hz. Ebubekir` i, Hz. Ömer`i, Hz. Osman`ı, Hz. Ali`yi ve bütün İslam davetçilerini kabul ediyoruz. Ya Rabbi sen bizleri onlarla haşr et" dedi.

Program, Molla Kerbela Şanlı`nın okuduğu dua ile sona erdi. (Vedat Aydın - İLKHA)
 

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir