• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
Adıyaman Valiliği ormanlık alanlara girmeyi yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilikten yapılan açıklamada, "Son günlerde ülkemizin farklı illerinde ormanlık alanlarda çıkan yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle yangınlar henüz söndürülememiştir. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarıyla bölgemizde mevsimsel sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle milli servetimiz olan ormanlarımızı yangına karşı korunmak amacıyla; 6831 sayılı Orman Kanununun 69. Maddesine göre düzenlenen ve Bakanlar Kurulunun 10.09.1976 gün 7/12520 sayılı kararıyla yürürlüğe giren ‘’Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde görevlilerin görecekleri işler’’ hakkında yönetmeliğin 32. Maddesi gereğince Adıyaman ilimizde oluşan meteoroloji şartları dikkate alınarak ormana giriş çıkışları kontrol altına alma ihtiyacı doğmuştur." denildi.

Valilikten maddeler halinde yapılan açıklama şu şekilde:

"1-İlimizde piknik ve mesire yerleri dışındaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır.

2-Orman Genel Müdürlüğü programlı çalışmalarının aksatılmaması için ormanlık sahalarda çalışan iş sahipleri kontrollü şekilde giriş çıkış yapacaktır. İş sahipleri en yakın Orman İşletme Şefliğine bilgi verecektir.

3-Bu karar il ve ilçelerde belediyelerce, köylerde ise ilçe müftülüklerince halka duyurulacaktır.

Yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5271 sayılı Türk Ceza Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereği işlem yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (İLKHA)

                                                                                                         



Bu haberler de ilginizi çekebilir