• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Kürdistan'dan kısa kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, görev süresi dolması sebebiyle Erbil’e veda ziyaretinde bulunan Avrupa Birliği (AB) Bağdat Büyükelçisi Martin Huth’u kabul etti. Huth ile Suriye’de Kürtlerin geleceğini görüştü.

Duhok Vali Yardımcısı Macid Seyid Salih yaptığı açıklamada, Duhok’a bağlı 20 köyün Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile Türkiye arasında yaşanan çatışmalardan dolayı derbeder olduğunu söyledi.

Kürdistan’da koronavirüs vakalarındaki artış sürüyor. Son 24 saatte 2 bin 422 kişiye daha koronavirüs teşhisi kondu. 19 kişi ise hayatını kaybetti.
Irak'ta Corona nedeniyle 77 kişi daha öldü ve 10.200'den fazla kişi coronaya yakalandı.

Irak parlamentosundaki finans komitesinin üyesi Şervan Mirza, Irak hükümetinin yakında Kürdistan Bölgesi'ne 200 milyar dinar daha sağlayacağını duyurdu.
Mirza, anlaşmaya göre Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi'ne ayda 200 milyar dinar ödeyebilmesi için Kürdistan Bölgesi'nin gelirlerinin dikkatli bir şekilde tasarruf edilmesi gerektiğini de söyledi.
Irak hükümeti geçen ay Kürdistan Bölgesi'ne 200 milyar dinar ödedi, bu nedenle personel maaşlarında herhangi bir kesinti yapılmadı.

PDK yönetim üyesi Necat Hesen, PKK'nın kontrol noktası kurduğu ve halktan vergi topladığı bölgeleri terk etmesi gerektiğini söyledi. “Süleymaniye bölgesinde kaçakçılığın kalmamasıyla birlikte PKK'nın da vergi toplamasına izin verilmemelidir” dedi.

Kürdistan İslam Birliği (Yekgirtu) Genel Sekreteri Salaheddin Muhammed Bahaaddin, ablasının vefatı nedeniyle kendisini ziyaret eden, mesaj yollayan ve telefon açan herkese teşekkür mesajını yayımladı.
Ayrıca Corona nedeniyle vefat eden tanınmış Kürt gazeteci Huner Al-Mazuri için taziye mesajı yayımladı.

Komala Dadgeri yönetimi, Ali Bapir'in başkanlığında Erbil'de toplandı. Toplantıda Komal'in, partiler ve diğer siyasi taraflar arasındaki ilişkileri ele alındı. Komal'a göre Irak ve bölgenin durumu için tüm siyasi tarafların ulusal çerçevede diyalog içinde olmaları gerektiği vurgulandı.

Yekgirtu yönetim kurulu üyesi Dr. Ömer Abdulaziz: “Türkiyenin Konya ilinde Kürt bir aileyi öldürmek, her ölçüde ırkçı bir suçtur ve Türk hükümeti suçluları bulmak ve cezalandırmakla sorumludur” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir