• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MOBESE de, güvenlik kamerası da hırsızları durduramadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Çınar ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi Atatürk bulvarı üzerinde bulunan elektrik ve inşaat malzemeleri satan işyeri, gece 03.00 sıralarında MOBESE, işyerinin güvenlik kamerası ve cadde üzerinde bekçi olmasına rağmen soyuldu. Kepenkleri kırarak içeri giren ve işyerinde uzun süre kaldıkları anlaşılan hırsızlar iz bırakmadan ortalıktan kayboldular.
 
Olaydan yaklaşık 20 dakika sonra komşuların haber vermesiyle olaydan haberdar olan işyeri sahibi Ramazan Varol, duruma isyan etti. Ağır ve pahalı malzemelerin çalındığını ifade eden Varol, yaklaşık 10 bin TL zararın olduğunu belirtti.
 
Varol, hırsızların iz bırakmamak için işyerine ait güvenlik kameralarının bağlı olduğu monitör ile kasayı ve işyerine ait yedek anahtarları da kendileri ile beraber götürdüklerini söyledi.
 
Yaklaşık 1,5 ay önce yan sokaktaki depolarının da soyulduğunu belirten Varol, o olayda da bin 500 TL zarar ettiklerini ifade etti. Bu kadar güvenlik önlemlerine rağmen böyle bir olayın yaşanmasına anlam veremediklerini belirten Varol, yetkilileri bir an önce olayı aydınlatmaya çağırdı. Varol, iş yapamaz hale geldiklerini ve en sonunda kepenk kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.
 
Bir gün önce Mardin yolu üzerinde bulunan Mehmet Tek`e ait işyerine de hırsızların girmeye çalıştığı fakat komşuların fark etmesiyle olay yerinden kaçtıkları öğrenilirken yaşanan hırsızlıklara tepki gösteren halk, trafik kuralı ihlalleri halinde kendilerine ceza kesilmesine neden olan MOBESE kameralarının hırsızlık olaylarının önüne geçemediğini ifade etti.
 
Daha önce de birçok hırsızlık olayının yaşandığı ilçede hırsızlık olaylarının önüne geçilemiyor.
(Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir