• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Batman’daki siyasilerden Konya’daki katliamla ilgili ortak açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konya’nın Meram ilçesinde 7 kişinin katledildiği silahlı saldırı ile ilgili bir araya gelen siyasi parti temsilcileri basın açıklamasını Batman merkez Kültür Mahallesi'ndeki parkta gerçekleştirildi.

Basın bildirisinde Mevlana’nın şehri Konya, güzelliği ve hoşgörüsüyle tüm dünyayı kendine çekerken; 7 kişinin katledildiği menfur olayın sevgi, şefkat ve merhamet ortamından ne kadar uzaklaşıldığı belirtildi.

Basın açıklamasını katılımcılar adına Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat okudu.

Açıklamada, “Haklarında koruma kararı bulunduğu halde aynı aileden 7 kişinin katledilmesini, sıradan adli bir olay olarak kabul etmek mümkün değildir. Yaşanan vahim hadisenin ırkçı ve nefret saikıyla işlendiğine dair iddialar göz ardı edilemeden derinlemesine incelenmeli, soruşturma makamları olayı titizlikle yürütmeli, varsa ihmal veya ihmaller ortaya çıkarılmalı ve olayda ihmali bulunanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Meram’da meydana gelen katliamın aydınlatılması için tarafsız, şeffaf ve etkin bir soruşturma yürütülmesi ve bu vahim olayla ilgili ortaya çıkacak her türlü bilgi ve belgenin kamuoyuna sunulması ortak beklentimizdir.” İfadeleri kullanıldı.  

“Kutuplaşmanın, toplumun tabanına indiğine hep birlikte üzülerek şahit oluruz”

Kutuplaşmanın yukarıdan aşağıya doğru indiğini ve bunun kabul edilemeyeceğini dile getiren Polat, “Medeni haklara yapılan saldırılara göz yummak, kutuplaşma politikalarının baskın duruma gelmesine izin vermek, gerçek sorunlara odaklanmak yerine bizleri kültürel çatışmanın içine bırakabilir. Aynı fikirde olmasak bile farklı düşüncelerin kendini ifade etmesini başkalarının hakkına saygı göstermek olarak görmek, başta değerlerimizin sonra demokrasinin en temel karakteristiğidir. Sosyal barışın yıpranmaması için ortaya bir çaba konulmazsa, kendini göstermeye başlayan hoşgörüsüzlük ve kutuplaşmanın toplumun tabanına indiğine hep birlikte üzülerek şahit oluruz.” dedi.

Polat saldırıların son bulması için kutuplaşmaların ortadan kalkması gerektiğini belirterek, “Toplumda kamplaşma ve çatışma değirmenine su taşıyacak her şeyi malzeme olarak kullanma alışkanlığından vazgeçmediğimiz sürece benzer olayların bir daha yaşanmamasını nasıl garanti edebiliriz? Ortaya çıkan hoşgörüsüzlük ve sevgisizlik hasarının ortadan kalkması için karşılıklı birbirini anlama ve uzlaşma kültürünün güçlendirilmesi gerektiğini buradan tekrar yineliyoruz. Siyasi partiler olarak, saldırıda hunharca katledilen aile üyelerine Yüce Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir