• DOLAR 32.56
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2432.082
  • ...

ŞANLIURFA - Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürü Ertuğrul Anbar, yaptığı açıklamada, hedeflerinin sulama projesine paralel olarak hayvancılığı geliştirmek ve sadece bölgede değil Türkiye`de, "Örnek yetiştiricilik" yapmak olduğunu ifade etti.

 

Anbar, İşletmenin hayvancılık birimi bünyesinde kısa süre önce Karataş koyunculuk ağıllarında aynı anda 72 koyunu sağabilen modern, otomatik sağım tesisleri kurulduğunu, bu sayede sağım işçiliğinden yüzde 60 tasarruf sağlandığını söyledi.

 

Hijyen kurallarının en iyi şekilde uygulandığı tesislerin sayısını artırmaya çalıştıklarını anlatan Anbar, şunları kaydetti:

 

"İşletmemizde yılda ortalama 10 bin ton süt üretimi yapılıyor. Bunun 7 bin tonunu inek sütü, 3 bin tonluk bölümünü de koyun sütü oluşturuyor. İvesi cinsi 50 bin koyunun yetiştirildiği işletmemizde yıllık 25-30 bin kuzu dünyaya geliyor. Ayrıca birimimizde 8-10 bin damızlık koyun çiftçiye satılıyor. Çağın gerisinde kalmadan modern bir sistemle üretime devam etmek için yatırımlarımız devam ediyor. Koyunculuk dışında sığırcılık alanında da ciddi adımlar atıldı. Gökçayır İşletmesinde bin 200 baş siyah alaca cinsinde sığır yetiştiriliyor. "

Mustafa Kaynak-İLKHA