• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Gulam Azam`ın Oğlu: `Babam Dimdik Ayakta`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 
Şükrü Gündüz / Doğruhaber
Bangladeş hükümeti tarafından idamla yargılanan Cemaati İslami Lideri Prof. Dr. Gulam Azam’ın oğlu Dr. Selman Azam, bazı temaslarda bulunmak için Türkiye’ye geldi. Birçok kişi ve kuruluş ile görüşen Azam, babasının durumu ve Bangladeş’te yaşananları Türkiyeli Müslümanlara anlattı. Doğruhaber’e özel röportaj veren Dr. Selman Azam, babasının idam edilmekten kurtulması için uluslararası kamuoyunun Bangladeş hükümetini şeffaf yargılamaya zorlaması gerektiğini söyledi.

BANGLADEŞ HÜKÜMETİ İSLAM’A DÜŞMANLIK YAPIYOR

Bangladeş’te halen 16 binden fazla Cemaati İslami üyesinin cezaevlerinde bulunduğunu kaydeden Selman Azam; Bangladeş hükümetinin ülkede İslami yaşama karşı olduğu için Müslümanları tutuklamaya devam ettiğini, babasını bir an önce idam etmek için mahkemelere hükümet yanlısı savcı ve hâkimler atadığını söyledi.

KAOS ORTAMI OLUŞTURMAK İSTİYORLAR
Verilen idam kararlarından sonra 88 Cemaati İslami üyesinin katledildiğini, buna rağmen protesto gösterilerinin devam ettiğini ifade eden Dr. Selman Azam, “Şu ana kadar her gün protesto ve grevler devam ediyor. Polis ve askerler protesto yapan Cemaati İslami üyelerini katletmeye devam ediyor. Bunların hedefi Bangladeş’te bir kaos oluşturarak Cemaati İslami başta olmak üzere Müslümanları siyasetten silip atmak istiyorlar” diye konuştu.

BABAMIN MANEVİ DURUMU İYİ AMA…
Babası Cemaati İslami Lideri Prof. Dr. Gulam Azam hakkında da bilgi veren Dr. Selman Azam, babasının manevi olarak durumunun iyi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Biz altı kardeşiz. Beş kardeşimle beraber Bangladeş dışında yaşıyoruz. Bir kardeşim Bangladeş’te annemle birlikte kalıyor. Haftada bir kere babamla görüşebiliyorlar.
Babamın manevi ve psikolojik olarak durumu çok iyi ve dimdik ayakta. Ama hapishaneye ilaç ve okuması için Kur’an-ı Kerim sokulmasına dahi izin verilmiyor”

CEMAATİ İSLAMİ’YE BANGLADEŞ HALKI BÜYÜK DESTEK VERİYOR

Cemaati İslami’nin Bangladeş’te dengeli siyasetin bir unsuru olduğunu ve bir güç haline geldiği için büyük baskılara maruz kaldığını ifade eden Azam, “Bu zulümler başladıktan sonra Cemaati İslami’nin gücünün tahminlerin çok üstünde olduğu ortaya çıktı. Bangladeş halkı ve gençliği Cemaati İslamiye çok büyük destek veriyor” dedi.

BANGLADEŞ’TE HALK DEVRİMİ OLABİLİR

“Bangladeş’te Tunus, Mısır ve Libya gibi bir halk devrimi olmasını ümit ediyoruz” diyen Dr. Selman Azam, “Bangladeş hükümeti Cemaati İslami’ye çok büyük baskılar uyguluyor. Lider kadrolarımız kendilerini gizlemek zorunda kalıyor. Ayrıca lider kadrolar hakkında asılsız suçlamalar ortaya atarak bunları yargılayıp hapse atıyorlar. Lider kadrolarımıza sokağa çıkma izni vermiyorlar. Lider kadromuzdan çok korkuyorlar. Lider kadrolarımıza demokratik haklar tanınırsa Bangladeş’te bir halk devrimi olur” şeklinde konuştu.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir