• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Taşeron işçisi: `Hukuksuzca işime son verildi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Selahaddin El Osman, yaklaşık 6 yıldır Laboratuar teknisyeni olarak Nusaybin Devlet Hastanesi`nde taşeron işçi olarak çalışıyordu ve işine geçtiğimiz günlerde son verildi. Haberi duyar duymaz firma yetkilileriyle görüşen Selahaddin El Osman, firmanın söyledikleri karşısında şaşkına döndüğünü söyledi. İşte konu ile ilgili Selahaddin El Osman ile yaptığımız söyleşinin tamamı…
 
Nusaybin Devlet Hastanesi`nde kaç yıldır çalışıyorsunuz?
Ben 2008`den beri Nusaybin Devlet Hastanesi Laboratuvar bölümünün biyokimya cihazı üzerinde çalışıyordum. Daha sonra kan bölümüne alındım. Bir süre bu cihazlar üzerinde çalıştım. Daha sonra hastanede mikrobiyoloji bölümünün açılmasıyla benim branşım olması hesabıyla bu bölümde çalışmaya başladım. Yani bu bölümün ilk çalışanı ve çalıştıranı benim. Bir süre burada çalıştıktan sonra mikrobiyoloji uzmanı gelip bana dedi ki, `sen taşeron firması elemanı olduğun için burada çalışamazsın` ve beni hormon cihazı üzerinde çalışmaya gönderdiler. Birkaç ay çalıştıktan sonra yukarıda izah ettiğim şekliyle işime son verildi.
 
Peki, hangi gerekçelerle işinize son verildi?
Hiçbir gerekçe öne sürülmeden işime son verildi. Kime başvurmuşsam öbürüne havale ediyor. Yani biri diğerine pas atıyor. 2 aydır bu soru üzerinde düşünüyorum. Baştabibe gidiyorum bana bir şey izah etmiyor. Firma ile görüşüyorum biz seni işten çıkarmadık diyorlar. Sen istifa etmişsin diyorlar. Firma, `muhasebecimiz belki bir hata yapmıştır` diyerek geçiştiriyor. Çalıştığım süre zarfında herhangi bir görevi suiistimal ve işini iyi yapamamam gibi bir durum söz konusu değil. 6 seneden beri yaptığım işten dolayı hiçbir tutanak, uyarı cezası vs almış değilim. Herhangi bir personelle sözlü ya da fiili bir münakaşamız, tartışmamız olmamıştır. Gerçekten merak ediyorum; inancımdan mı, uyruğumdan mı, ırkımdan mı, hangi gerekçeden dolayı işten çıkartıldığımı bilmiyorum. Ama bilmek istediğim ve merak ettiğim şudur; neden işime son verildi, kim verdi, hangi gerekçelerle çıkarıldım, bunları öğrenmek istiyorum.
 
İşten çıkarılmadan önce size haber verildi mi?
Hayır, haberim olmadı. Kimse işten çıkarıldığıma dair haber vermedi. Sabah her zaman ki gibi iş saatinde hastaneye gittim. Önlüğümü giydim ve laboratuar bölümüne indim. Laboratuar sorumlusu, `Gelmene gerek yok artık! Çalışmıyorsun burada, firma seni işten çıkarmış` deyince neye uğradığımı şaşırdım. 6 yıldan beri çalıştığım işyerinde kendimi bir yabancı gibi gördüm. Adeta işe başvuran ve kendisine iş verilmeyip kovulan biri gibi hissettim kendimi.
 
Daha sonra herhangi bir yetkiliyle görüştün mü?
Tabi ki ben de laboratuar sorumlusundan bunu duyunca kendi firmamı telefonla aradım. Ve işten çıkarıldığımı bu konuda sizin bir talimatınız ve bilginiz var mı diye sordum. Bana böyle bir talimatımız söz konusu değil diye cevap verildi. Bunun üzerine Başhekimin yanına gittim. Duyduklarım ve yaşadıklarımı aynen anlatım. Kendisi kim söyledi sana ben de laboratuar sorumlusu bana söyledi dedim. Bana eve git birkaç gün dinlen ben bu konuyu araştırıp sana haber vereceğim dedi. Birkaç gün sonra Baştabip beni çağırdı acilde kan bölümünde çalış dedi. 10 gün burada çalıştıktan sonra firmadan olduğunu söyleyen Sadrettin adlı bir şahıs iş çıkışımın olduğunu söyleyerek telefonu yüzüme kapattı. Bu telefondan sonra tekrar başhekime çıktım. Bana eve git ben seni çağırırım dedi. O günden sonra aradan 2 ay geçti beni hiç aramadı. Anladığım kadarıyla benim işten çıkarıldığıma dair Başhekimin haberi yok. Ben konuyu yargıya da taşıdım.
 
Bu süre zarfında işsizlik maaşı vs gibi bir yerden yardım aldınız mı?
Hayır, çünkü kayıtlarda istifa diye geçiyor. Her hangi bir çıkış belgesi de almış değilim. Firmadan çıkış belgemi istiyorum, ama vermiyorlar. İşe gidemediğimden maaş alamıyorum. Mağduriyetime karşılık maddi bir bedel alamıyorum. İŞKUR`a başvurmam için belirli bir süre var bu süreyi aşıp aşmama konusunda yukarıdaki nedenlerden dolayı belirsizlik var. Sadece yargılamanın sonucunu bekliyorum. O da nasıl sonuçlanacak bilemiyorum. Bildiğim tek şey mağdur olduğumdur.
 
Öte yandan söz konusu iddialar ile ilgili görüştüğümüz Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi Uz Dr. Osman Özdemir, Kamu Hastaneleri Sekreterliği ve Kaymakamlık gibi üst makamlardan habersiz görüş veremeyeceğini, işçinin taşeron firması elamanı olduğunu ve bu nedenle söz konusu firma ile görüşülmesi gerektiğini ifade etti.
 
Firma yetkilileri ise işine son verilen Selahaddin El Osman ile bir sorunlarının olmadığını, hastanenin talebi doğrultusunda Selahaddin El Osman`ın işine son verdiklerini ifade etti.
(Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir