• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
Erkonağı Köyü`nde Muhammedi Sevda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Siverek Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Erkonağı (Tabuxé) Köyü`nde ilk defa Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Siverek merkez ve çevre köylerden yoğun katılımın olduğu program, köy imamı Mahir Kuyanay tarafından Kur`an`ı Kerim okunması ile başladı.
 
İlahi sanatçısı Bilal tarafından seslendirilen ilahilerin ardından Siverek İkra İlahi Grubu tarafından Kürtçe Mevlidi Şerif okundu.
 
"Muhammedi sevda doğudan batıya hızla yayılacak"
 
Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Muhammedi sevdanın doğudan batıya doğru hızlı bir şekilde yayılmaya başladığını belirterek, bu yapılan etkinliklerin ümmetin dirilişine vesile olacağına dikkat çekti.
 
"Muhammedi sevda ile bu ülkede çok şey değişecek"
 
Bu ülkede çok şeylerin değişeceğini belirten Göktaş, "Bu bölgeden batıya gittiğiniz zaman, oradaki insanlar size nerden geliyorsunuz? dediği zaman, siz onlara Diyarbakır`dan, Batman`dan, Siverek`ten geliyorum cevabını verdiğinizde, size soracaklar, siz Peygamber sevdalılarından mısınız? Siz onlara evet dediğiniz zaman, sizi kucaklayıp bağırlarına basacaklar. Allah`ın izniyle bu bölgede öyle bir peygamber sevdası yükselmeye başladı ki, her yeri etkisi altına aldı. Ben sizi böyle güzellikler ile müjdeliyorum" dedi.
Program, Göktaş Hocanın konuşmasının ardından, Nihat Çam tarafından yapılan kapanış ve yağmur duasıyla sona erdi. (A. Uğurlu/Hüseyin Şeker - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir