• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Van Valisi Bilmez selin etkili olduğu Esenyamaç Mahallesi'nde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Mehmet Emin Bilmez beraberindeki heyetle birlikte selin etkili olduğu Esenyamaç Mahallesine gitti.

Selin hasara yol açtığı bölgede incelemelerde bulunan Vali Bilmez, "İki gündür ilçede farklı yerlerde etkili olan ve hasara yol açan bir sel var. İncelemeler yaptık. Meteoroloji yağışların birkaç gün daha etkili olacağını bize bildirdi, biz de özellikle dere yataklarından uzak duralım diye mahallelilerimizi uyardık. Bugün öğlen saatlerinden Esenyamaç Mahallemizde ciddi bir selin meydana geldiğini öğrendik. Evlere zarar verdiğini öğrenir öğrenmez birçok kurumumuzdan araçlar bölgeye sevk edildi." dedi.

"Selden zarar görenler için barınma yerleri ayarlandı"

Çevre Şehircilik ve AFAD ekiplerinin sel bölgesinde incelemelerde bulunduğu hatırlatan Bilmez, "Çevre Şehircilik ile AFAD, bazı evlerin kullanılmayacak halde, bazılarının da hasarlı olduğunu tespit etti. Yarın Çevre Şehircilik, AFAD ve Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri detaylı bir hasar tespiti yapacak. Bu mahallenin acısı bizim acımızdır. Başkale'de selin yaralarını en kısa sürede saracağız. Evi zarar görenler için barınma yeri ayarlandı. Bakanlıklarımız da ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Biz de bütün ekiplerimizle buradayız. Bir vatandaşımız sele kapılmış. İlk müdahaleyi muhtarımız yapmış. Kendisi şu anda hastanede ve sağlık durumu iyi. Yağışlar sürecek dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle hayvanlarımızı dere yataklarında otlatmayalım." dedi.

Muhtar Ayhan Korkmaz ise, Kaymakam Asım Solak'ın kendilerini sel konusunda uyardığını ve bu uyarılar doğrultusunda muhtar olarak camiden de anons yapıp vatandaşları bilgilendirdiğini belirterek, bu sayede büyük bir facianın önlendiğini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir