• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
KONYA’DA VAHŞİ KATLİAM
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Konya'nın Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişi silahla vurularak öldürüldü. Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Enbiya Sokak'ta bir evden silah sesleri geldiği ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Eve giren sağlık ekipleri 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Evdeki kişilerin silahla vurularak öldürüldüğü anlaşıldı. Olayın ardından ateşe verildiği belirtilen evdeki yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Ölenlerin isimlerinin Yaşar, Barış, Serap, Serpil, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğulları olduğu kaydedildi. Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Emniyet Müdürü Engin Dinç, olay yerinde incelemelerde bulundu. Konya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, meydana gelen olayda, aynı aileden 7 kişinin silahla öldürüldüğü belirtildi. Vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet yakınlarına sabır dilenen açıklamada şunlar kaydedildi: "Olay ile ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir."

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konya'da aynı aileden 7 kişinin katledildiği olaya ilişkin, 10 şüpheli gözaltına alındı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişinin silahla vurularak öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturmada olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi.

 

Cumhuriyet Başsavcılığınca olay yeri inceleme işlemleri yapıldığı, maktullerin otopsi işlemleri yapılarak ailelerine teslim edildiği ve soruşturma kapsamında delil toplama işlemlerinin devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "İlk bulgulara göre olayın komşu iki aile arasındaki önceye dayalı husumete dayandığı değerlendirilmektedir. Söz konusu husumetin ilk olarak 2010 yılında yargıya intikal ettiği saptanmıştır. Aile bireyleri arasında çıkan kavga nedeniyle 12.05.2021 tarihinde başlatılan ve 16 müşteki ve şüphelinin bulunduğu soruşturma kapsamında 6 kişi hakkında tutuklama kararı verilmiştir. O olay nedeniyle 2 kişinin tutukluk hali devam etmektedir. 22.05.2021 tarihinde de iki aile arasında yine kavga çıkmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 20 müşteki ve şüpheli yer almakta olup adli tahkikat devam etmektedir."

 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Dün meydana gelen olayın faili olduğu kamera görüntüleri ile değerlendirilen şüphelinin iki aile arasında 12.05.2021 ve 22.05.2021 tarihlerindeki daha önce yaşanan ve soruşturma konusu olan olaylarda mağdur ya da şüpheli olarak taraf olmadığı anlaşılmıştır. Aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak aralarında olayı gerçekleştiren ve halen yakalama çalışmaları devam eden şüpheli dışında 10 kişi gözaltına alınmış olup adli işlemler devam etmektedir. Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığı tespit edilmiştir. Eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu vahim olay tüm yönleriyle değerlendirilmekte olup, soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Öte yandan provokatif paylaşımlarda bulunarak olayı kasten çarpıtan kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır."

“OLAY BÜTÜN YÖNLERİYLE SORUŞTURULMALI”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Milletçe büyük acılar yaşadığımız bugünlerde #Konya katliam haberi bizi büyük bir acıya boğmuştur. Olayın nedeni, maktullerin ırk ve memleketleri ne olursa olsun bu bir vahşettir. Olay bütün yönleriyle soruşturulmalı, fail ve ihmali olanlar, varsa kirli bir plan deşifre edilmelidir”

“FAİL, AZMETTİRİCİ VE AĞIR İHMALLERİ BULUNAN KAMU GÖREVLİLERİ YARGILANMALI”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mahmut Şahin de, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aynı aileden 7 kişinin hunharca katledilmesi hadisesi, bütün boyutlarıyla etkin bir soruşturmaya tabi tutularak faillerinin, azmettiricilerinin ve en önemlisi ağır ihmalleri bulunan kamu görevlilerinin yargılanmaları ivedilikle temin edilmelidir.” ifadelerine yer verdi.

“BU VAHŞETİN FAİLLERİNE İBRETLİK CEZA VERİLMELİ”

HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan ise, Twitter’dan paylaştığı mesajda, katliamın faillerinin derhal adaletin karşısına çıkarılarak ibretlik bir ceza verilmesi gerektiği vurgulandı. Tan paylaşımında şunlara yer verdi: “Konya'da iki aile arasında başlayıp devam eden kavga ne yazık ki bir vahşetle sonuçlandı. Olayın acısı taze iken ve hakkında yeterli bilgi yok iken olayı başka yöne çekenler fitne çıkarmak isteyenlerdir. Bu kadar acı, kan ve ateş yetmedi mi? Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Her zaman mazlumun yanında zalimin karşısında olacağız. Zalimler için yaşasın cehennem. Bu vahşetin failleri derhal adaletin karşısına çıkarılıp gereken ibretlik ceza verilmeli. Bu vahşeti insan olan yapamaz. Bu konuda ihmali olanlar da hesap vermeli. Milleti kin ve nefrete bulayanlara fırsat verilmemeli. Bir ateş daha içimizi yaktı.”

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: TÜRK-KÜRT MESELESİYLE İLGİLİ DEĞİL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere Konya'da 7 kişinin katledilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Olayla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Soylu, "Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır." dedi. Bu olayın da istismar edilmeye, siyasallaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Soylu, "Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu bu meseleye çekmek altını çizerek söylüyorum, bu saldırı kadar tehlikelidir ve bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır." diye konuştu. Bu memleketin kardeşliğiyle kimsenin uğraşmamasını isteyen Soylu, bu milleti birbirine düşürebilmek için bir çabayı içeriden ve dışarıdan birilerinin sürekli körüklediğini dile getirdi.

"İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ BİR DAVRANIŞ ŞEKLİ"

Soylu, ne mesele olursa olsun, ne şekilde olursa olsun, bu konularda istismarı sağlamaya çalışan insanların kötü niyetlerinin ortada olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Mesele 2010'da iki ailenin karşılıklı birbirleriyle, yine 2010'da bugünkü eylemi gerçekleştirenin yine bir silah çekme hadisesi söz konusu. Bu yıl 2021 ve yine devam ediyor. 11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ama ne kadar bir cinnet hali, ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet hala devam ediyor. Orada kadınlar var, kadınlara silah çekilmiş ve insanlar var, insanlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli."

 

ADALET BAKANI GÜL: OLAYIN ETNİK VEYA İDEOLOJİK SAİKLE GERÇEKLEŞTİĞİNE DAİR BİR BULGU YOK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü olaya ilişkin, Twitter'dan yaptığı açıklamada, başsavcılık talimatı kapsamında cinayetlerin çok yönlü soruşturulduğunu, olayı yakından takip ettiklerini belirtti. Adalet Bakanı Gül, şunları kaydetti: "Provokatif yönlendirmelerin aksine olayın etnik veya ideolojik bir saikle gerçekleştiğine dair bir bulgu söz konusu değil. Birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanları, vesile arayanları kınıyorum. İlgili makamlar vahim olaya ilişkin olarak kamuoyunu aydınlatmaya devam edecektir. Milletimizin derin ve köklü kardeşliği her türlü provokasyonun üzerindedir."

MESRUR BARZANİ’DEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kuzey Irak Kürdistan Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Konya’da düzenlenen vahşice saldırıdan dolayı derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, faillerin cezalandırılması gerektiğini belirtti. Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, Konya’da ırkçıların saldırısı sonucu katledilen Kürt aile için derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Kürdistan Hükümeti olarak hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini ileten Başbakan, saldırının faillerinin cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir