• DOLAR 32.507
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2495.156
  • ...
Gaziantep’te ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yangın, ilçenin kırsal Adaklı ve Dayıdağı mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Ormanlık alanda alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

 

Yangında ormanlık alanın yakınındaki fıstık bahçeleri de zarar gördü. Yangın ekiplerin müdahalesi 4 saat süren sonucu çalışması sonucunda kontrol altına alındı.

Ormanlık alanda soğutma çalışmaları devam ederken Gaziantep Valisi Davut Gül, bölgede incelemede bulundu.

 Valisi Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını belirterek, vatandaşları ormanlık alanda piknik yapmamaları konusunda uyardı.

Yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini de ileten Vali Gül, daha dikkatli olunması noktasında uyarılarda bulundu.

Ormanlık alanda soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Gül, “Yaklaşık 20 hektar alanımız zarar gördü. Kurallara uyarak bu süreci en az zararla atlatacağız.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir