• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Özbilek`te Kutlu Doğum Meltemi Esti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Köy-Der`in Ergani`ye bağlı Özbilek (Memelan) köyünde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği Fırat Yıldız`ın Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Akabinde Adem Gem, Ramazan Akdoğan ve Cahit Kılıç tarafından Kürtçe mevlit okundu.
 
Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan M. Abdulbari Çelik Hoca, ahirete azık hazırlamak için bu mevlide geldiklerini belirterek "Buraya gelmeyenler çok pişman olacaklar. Burası ibadet yeridir, zikir yeridir. Keşke bizde bu alanda, bu mevlitte olsaydık diyecekler. Keşke biz de peygamber sevdalılarıyla birlikte peygambere selam ve salât etseydik, diyeceklerdir" ifadelerini kullandı.
 
M. Abdulbari Çelik hocanın konuşmasından sonra Grup Aksa sanatçıları tarafından Peygamber efendimizle ilgili bestelenen birbirinden güzel ezgiler katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. Bazı katılımcıların ilahilerden etkilenip cezbeye geldiği görüldü.
 
"Peygamber (sav) sünneti hayatımızın her alanında olmalıdır"
Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan M. Celal Bozdaş Hoca, peygamber`in sünnetini takip etmemiz gerektiğini belirterek, "Peygamberimiz (sav) bize ne verdiyse onu almalıyız, onu yaşamalıyız. Peygamber (sav) bize neyi yasakladıysa onu terk etmeliyiz. O`nun sünnetini terk edersek azaba müstahak oluruz" dedi.
 
Toplumun Peygamberin (sav) sünnetini hayatın tüm alanlarında uygulamadığını belirten Bozdaş, "Bizim toplumumuzda Allah`ın (cc) emri ve Peygamberin (sav) kavliyle kız istenir. Fakat düğünlerde peygamberin (sav) sünnetini terk ederek dinimize yakışmayacak bir şekilde bayanlarla erkekler iç içe, karışık bir şekilde düğün yapıyor" şeklinde konuştu.
 
Etkinlik M. Abdulbari Çelik hocanın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Zeki Kaya - Veysi Buran - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir