• DOLAR 32.336
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2240.402
  • ...
YKS’de başarıya 4000 TL TÜBİTAK bursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

TÜBİTAK'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TÜBİTAK, Türkiye’nin genç ve başarılı beyinlerini desteklemeye devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı  (YKS) sonucunda sayısal bölümler (Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik) için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler (Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat) için TYT puan türünde ilk 25.000’e girerek yurt içindeki üniversitelerin belirtilen örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptıranlar, BİDEB 2205-Lisans Burs Programı’ndan aylık 4.000 TL’ye kadar burs almaya hak kazanıyor.

Ayrıca, söz konusu Program kapsamında bursiyer seçilip desteklenen öğrencilerin kariyer gelişimlerine destek olmak ve hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamak amacıyla “BİDEB 2248-Mentorluk Desteği Programı” kapsamında mentorluk desteği veriliyor. Mentorluk desteği, öğrencilerin kariyer hedefleri doğrultusunda bilimsel ve teknolojik yetkinliklerini geliştirmeleri amacıyla lisans eğitimlerinin sonuna kadar devam ediyor.

Desteklenen bursiyerlerimizin yararlanması için “BİDEB 2237-A Bi̇li̇msel Eğitim Etkinlikleri Desteği̇ Programı” kapsamında robotik, yenilenebilir enerji, yapay zeka, etnobotanik, argümantasyon, gastronomi, hukuk, nükleer enerji gibi birçok alanda yüz yüze ya da çevrim içi eğitim programları düzenleniyor. “BİDEB 2224 - Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı” kapsamında yurt içinde ya da yurt dışında düzenlenen bilimsel etkinliklere katılımları için destek sağlanıyor.

2205-Lisans Burs Programı 2021 yılı 2. dönem başvuruları, 25 Ekim - 12 Kasım 2021 tarihleri arasında alınacaktır.  Program hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

Bu haberler de ilginizi çekebilir