• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Tarhan Erdem CHP`nin Durumu Vahim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM`de yeni dönemin ilk oturumu ve yemin töreni yapılıyor. AK Parti`li ve MHP`li vekiller milli iradeyi hiçe saymayarak Genel Kurul`da yemin ederken, `boykot` kararı alarak yemin etmeyeceğini açıklayan CHP`ye tepki yağıyor.

CHP eski genel sekreteri ve araştırmacı Tarhan Erdem, CHP`nin yemin törenini boykot etme kararının riskli olduğunu söyledi. NTV canlı yayınında CHP`nin kararını eleştiren Erdem, "Bu karar çok ciddi bir karar, ilk gün Meclis`te yer almamak CHP`nin tarihinde yok. Sanıyorum ki muhalefet partisi bir azınlık hizbinin eline geçti, onun tesiri altında kaldı. Altı ay önce CHP`nin kapısından geçmeyenler de vekil şu anda biliyorsunuz ve bu karar onların etkisiyle alınan bir karardır" şeklinde konuştu.

 

Erdem, kararın CHPiçin nasıl bir risk taşıdığı sorusuna şöyle cevap verdi: "AK Parti milletvekilleri bugün yeminlerini ediyorlar. Bu yeminin ardından Sayın Başbakan Erdoğan, hükümeti kurar ve hükümet kurulduktan sonra da haydi seçime gidiyoruz der. O zaman ben bu kararı alan CHP`lilerin ne diyeceklerini çok merak ediyorum. Ana muhalefet partisi konumundaki CHP`nin acele kararla parlamentoya girmemesini benim aklım almıyor"

Tutuklu vekiller konusunda CHP`nin Meclis`e vereceği önergeyi de değerlendiren Erdem, "Bu meselede; Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Engin Alan olmak üzere 3 milletvekili tutuklu, onları yargılayan mahkeme bir, KCK`lıları yargılayan mahkeme iki, YSK üç. Hangi kanunu çıkarırsanız çıkarın bu kararlar hemen öyle ortadan kalkmaz bir defa. Nasıl ki, tahliye edilip edilmemelerine mevcut mahkeme karar verdi, yeni bir durum da olsa eski durumda seçilmiş olanın yeni duruma intibakını yine o yargı organları yapacak. Biri şöyle yapalım deyince çözülecek bir durum yok. Kolay bir şey konuşmuyoruz bizler burada" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir