• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Orman yangınında 47 yıllık evi kullanılamaz hale geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozan'ın Kızlarsekisi Mahallesi'nde 3 gün boyunca devam eden yangın, 64 yaşındaki Fatma Okutan'ı 47 yıldır oturduğu evinden mahrum bıraktı.

Alevlerin evine doğru yaklaştığını gören Fatma Okutan, yangın esnasında kızının da yardımıyla bir ineğini alarak bölgeden uzaklaştığını ve ancak geriye kalan hiçbir mal varlığını kurtaramadığını dile getirdi.

Yangının belirli kısımlarda kontrol altına alınmasıyla evinin bulunduğu mahalleye gelen Okutan, vefat eden kocasından miras kalan 47 yıllık evinin kullanılamaz hale geldiğini görünce göz yaşlarına hâkim olamadı.

Yaklaşık 10 yıl önce de bölgede bir yangının çıktığını ve bu yangında bakkalını kaybettiğini anlatan Okutan, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Evinin bahçesindeki buğdayların halen yanmaya devam ettiğini ve mahallesindeki içme suyunun kesik olması sebebiyle de söndüremediğine üzülen Okutan, evinin onarılmasını ve barınacak bir eve yeniden kavuşmayı istiyor.

Konuşmasının devamında, "Yangının kontrol alınması sonrasında mahalleme döndüğümde evimin yandığını gördüm. Bahçemdeki ağaçlardan ve kapımın önündeki buğdaylardan halen duman çıkıyor fakat su olmadığı için söndüremiyoruz. Çocuklarım bu evde büyüdü ve 47 yıl bu evde ikamet ettik." diye konuşan Okutan, yetkililerden yardım bekliyor.

Okutan, şu anda geçici olarak kızının evinde kaldığını sözlerine ekledi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir