• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Meclis`te Görülmemiş Protesto!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aytuğ Atıcı , `Mayın Bilincini Artırma Günü` nedeniyle TBMM`de bacağını gösterdi, basın açıklaması yaptı."Bacağımızı ödünç veriyoruz kampanyası sadece Türkiye`de değil, dünyada ses getirmeye çalışıyor." diyen Atıcı, bacağını açmasının özgür bir davranış değil, dünyadaki tüm duyarlı parlamenterlerin, tüm duyarlı aydınların bu şekilde açarak bacaklarını ödünç verdiklerine dikkat çekti.

MAYIN MAĞDURLARINA DESTEK

Bacağını mayın mağdurlarına destek için AK Parti hükümetine ödünç verdiğini anlatan CHP `li Atıcı, "Çünkü şimdiye kadar kendi bacaklarıyla gidip mayınlarını temizleyemediler. Gitsinler benim bacağımla mayınları temizlesinler." dedi.

Mayınları öldürme değil yaralama amaçlı ürettiklerini söyleyerek kendilerini masum gösteren üreticilere tepki gösteren Atıcı, "Ancak küçük çocukları hesaba katmıyorlar. Çocuklar mayına basarak ölüyorlar. Bir hekim olarak ülkemizde mayın olmasından ve çocukların zarar görmesinden utanç duyuyorum." dedi.

Hükümeti, mayınların temizlenmesi için imzaladığı Uluslararası Ottowa Anlaşması`nın gereğini yapmaya çağıran Atıcı, Türkiye`nin birçok yerinde 1 milyon kadar mayın olduğunun tahmin edildiğini aktardı. Atıcı, bugüne kadar 25 bin kadar mayın temizlendiğini, ancak bunların nerelerde yapıldığının açıklanmadığına işaret etti.


CİHAN

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir