• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vaka sayılarının hızla artığı Siirt'te kısıtlamalar geri gelebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatandaşları ve esnafı Covid-19 tedbirlerine uymaları yönünde uyaran Vali Hacıbektaşoğlu, "Alınan kararların denetlemelerini yapıyoruz. Bütün çabamız kısıtlamaların geri gelmemesi için ama vakaları durduramazsak kısıtlama gelebilir. Vaka sayılarını aşağıya doğru döndürebilirsek kısıtlamalar gelmeyecektir.  Aksi halde bütün seçenekler masada." dedi.

"Kısıtlamaların kalkmasıyla salgın yokmuş gibi hareket ettik"

Halkın 1 Temmuz'dan itibaren kısıtlamaların kalkmasıyla salgın yokmuş gibi hareket ettiğini ve vakaların hızlı bir şekilde tırmanışa geçtiğini ifade eden Hacıbekteşoğlu, vakaların yüzde 90'ının delta varyantı olduğunu ve çok hızlı bir şekilde yayıldığına dikkat çekti.

Hastanede hasta sayılarının artığını ve 2-3 haftadır ekiplerle sürekli sahada olduklarını dile getiren Hacıbektaşoğlu, "Özellikle, maske, mesafe temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını denetliyoruz ve bir yandan sabah 08.00 akşam da 24.00'e kadar şehrin kalabalık caddelerinde, hastanelerimizde, toplum sağlık merkezlerinde, bütün ilçe, beldelerde yoğun bir şekilde aşılama çalışmalarımız devam ediyor. Bizler de denetim ekiplerimizle aşı yapan sağlıkçılarımıza moral vermek, vatandaşlarımızı da aşıya teşvik etmek amacıyla sahada denetimlerde bulunduk." dedi.

"Son bir haftadır 400 ile 500 arasında günlük vaka sayımız var"

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta yükünün artış gösterdiğine dikkat çeken Hacıbektaşoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Sağlık çalışanlarımıza yapacağımız en büyük destek kurallara uymak, bir an önce aşı olmaktır. Bütün çabamız kısıtlamaların geri gelmemesi içindir ama eğer vakaları durduramazsak ve vakaları aşağıya doğru döndürebilirsek kısıtlamalar gelmeyecektir.  Aksi halde bütün seçenekler masadadır, gereken tedbirleri alırız.  Son bir haftadır 400 ile 500 arasında günlük vaka sayımız var. Bunu birkaç gün daha izleyeceğiz, aşağıya doğru bir düşüş olmaz ise her türlü tedbiri alabiliriz.

"Vaka sayılarını aşağıya doğru çekemezsek kısıtlamalar gelebilir"

"İş yerlerimizin kapanması istemiyoruz ama hepimiz bireysel tedbirleri çok katı bir şekilde hayatımızda uygularsak kısıtlamalar geri gelmez" diyen Hacı Bektaşoğlu, son olarak şunları söyledi:

"Kendi evimizde, eşimiz, çocuklarımız, işimiz, müşterimiz veya kamu hizmetlerinde hizmet almaya gelen halkı korursak, ulaşım araçlarında, cadde ve sokakta kurallara uyarsak bu kısıtlamalara gerek kalmaz.  En önemlisi aşımızı olursak salgının yayılmasını önleyecektir. Niye aşı olmamız gerekiyor? Hepimiz hastanede yaşananları çok iyi biliyoruz. Entübe olan ve yoğun bakıma yatanların yüzde 90'ı aşı olmayan veya aşısını tamamlamayanlar. Aşı olanlarda hastaneye yatış yok gibi, dolayısı ile aşı olmak bizi hastaneye, yoğun bakıma düşmekten kurtaracak." (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir