• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Tarımsal Kooperatifler borçlarında yeniden yapılandırma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Ülke çapında 2012 yılında yaşanan kuraklık nedeni ile proje uygulayan bazı tarımsal kooperatiflerin ve ortaklarının borçlarını ödeme sıkıntısı çekmeleri üzerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçti.

 

3 Nisan 2013 tarihli ve 443 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun değişikliği ile 1163 sayılı kanunla kurulan tarımsal amaçlı kooperatifler ve ortaklarının borçlarının ödenmesine kolaylıklar getirildi.

 

2015 yılı Ekim ayına kadar ertelenen borçlar bu tarihten sonra sözleşme faizi üzerinden 5 eşit taksitte ve 5 yılda ödenebilecek.

 

 
Kanunla getirilen ödeme kolaylığından yararlanmak isteyen tarımsal kooperatifler ve ortakları kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 8 ay içerisinde bulundukları ilin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuracaklar.

 

6111 sayılı kanun ile yapılandırma hakkı kazanan, ancak tekrar muaccel duruma düşen kooperatiflerde bu haktan yararlanabilecekler.

 

Ayrıca kredi kullanan ve kefil olan tarımsal amaçlı kooperatif ortaklarına uygulanan eşlerin rızasının aranması şartı da kaldırıldı.

 

Bundan böyle kullanılacak olan kredilerde kooperatif ortak ve kefillerinin eşlerinin rızası aranmayacak. (Murat Burtaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir