• DOLAR 32.343
  • EURO 35.224
  • ALTIN 2247.177
  • ...
Birçok ilde ormanlara giriş yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul, Balıkesir, Gaziantep, Çanakkale, Denizli, Yalova, Kocaeli, Niğde, Batman ve Hatay valilikleri yaptığı açıklamayla, mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık ve yangın riski nedeniyle ormanlara giriş çıkışların yasaklandığını duyurdu.

Ormana giriş yasağıyla ilgili sosyal medya hesabından duyuru yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 30 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında ormanlara girmenin, orman çevresinde ve içinde mola vermenin ve piknik yapmanın yasaklandığını açıkladı.

Balıkesir

Balıkesir Valiliği de orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yeni tedbirler alındığını açıkladı. Buna göre mesire yerleriyle tabiat parklarının dışında ormanlara girilemeyecek.

Çanakkale

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, son günlerde ülke genelinde orman yangınları yaşanması ve orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması beklendiğinden Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirlerin alınmasına gerek duyuldu.

Gaziantep

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve diğer sebeplerden dolayı Gaziantep genelinde ormanlara giriş çıkışların yasaklandığını duyurdu.

Kocaeli

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olası orman yangınlarına karşı önlem alındığını belirterek, il genelinde ormanlık alanlara girilmesinin, ateş yakılmasının ve havai fişek atılmasının ikinci bir emre kadar yasaklandığını bildirdi.

Niğde

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, ormanlık alanlara girişlerin yarından itibaren 15 Eylül'e kadar yasaklanması kararlaştırıldığı ifade edildi.

Denizli

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde mangal, semaver ve ateş yakılabilecek mesire yerleri ile tabiat parklarının dışında, ormanlara giriş çıkışların yarından itibaren 31 Ekim'e kadar yasaklandığı belirtildi.

Yalova

Yalova Valisi Muammer Erol, orman yangınlarıyla mücadeleyle ilgili yeni kararlar alındığını duyurdu. Erol, 1 Ağustos-1 Eylül arasında yerleşik köy halkı hariç olmak üzere halkın gezi amaçlı ormana girişi, orman içi yollarda ATV, motosiklet ve benzeri vasıtalarla sportif amaçlı her türlü faaliyetler ile çadırlı ve çadırsız kamp yapmanın yasaklandığını duyurdu.

Piknik ve mesire alanlarında ise 19.00-07.00 saatleri arasında mangal, semaver ve benzeri ateş yakmaya kısıtlama getirildi.

Batman

Batman Valiliği de meteoroloji şartların dikkate alınarak ormana giriş çıkışların kontrol altına alınması ihtiyacının doğduğunu belirtti. Açıklamada, piknik ve mesire yerleri dışında ormana giriş ve çıkışların ikinci bir emre kadar yasaklandığı ifade edildi.

Hatay

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yeni tedbirler uygulanacak. Buna göre 31 Ekim'e kadar mesire yerleri ve tabiat parklarının dışındaki ormanlık alanlara girilemeyecek. (İLKHA)  



Bu haberler de ilginizi çekebilir