• DOLAR 32.337
  • EURO 35.179
  • ALTIN 2241.18
  • ...
Gaziantep'te belediyelerden yanan ormanlar için 97 bin fidan bağışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin birçok şehrinde çıkan orman yangınlarının ardından belediyeler ve STK’lar tarafından da fidan kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey belediyeleri de yanan ormanlık alanların yeniden yeşillendirilmesi için 97 bin fidan bağışında bulundu.

Kilis’teki orman yangınına 70 bin fidan desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kilis’e bağlı Demirciler ve Gülbaba köyleri yakınlarında çıkan orman yangını nedeniyle kaybolan 70 hektarlık yeşil alan için 70 bin fidan desteğinde bulunulacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından “Yeşil Vatan” sloganından hareketle başlatılan kampanya kapsamında Kilis’te merkeze bağlı Demirciler ve Gülbaba köyleri yakınlarında çıkan orman yangınında kaybedilen 70 hektarlık yeşil alanın 6 ay sonra yeniden ağaçlandırılması için 70 bin fidan yardımında bulunacak.

Türkiye’nin birçok şehrinde ardı arkasına çıkan orman yangınları Kilis’te de yaşanmıştı. Demirciler ve Gülbaba köyleri yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına 150 işçi, 15 arazöz, 10 su tankı, 5 dozer ve 10 itfaiye aracının yanı sıra çevre illerden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere belediye ve jandarma ekipleri destek olmuştu.

Şahinbey Belediyesi’nden 27 bin adet ağaç desteği

Şahinbey Belediyesi Türkiye’nin birçok ilinde çıkan orman yangınlarında yok olan ağaçları yeniden canlandırmak için 27 bin adet ağaç gönderecek.

28 Temmuz tarihinde Türkiye genelinde çıkan yangınlarda 4 kişi hayatını kaybederken ormanlar yanıp kül olmanın yanı sıra birçok hayvanda telef oldu.

Şahinbey Belediyesi yaşanan bu üzücü olaylara duyarsız kalmayarak ormanların yeniden yeşermesi için 27 bin ağaç bağışladı. Şahinbey Belediyesi ayrıca Osmaniye’deki yangının söndürülmesi için de destek gönderdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediyesi olarak 27 bin adet ağaç bağışladıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, “Hainler ormanları yakarak acizliklerini ortaya koydu. Hainler, ormanlarımıza saldırmaya başladılar. Ancak ormanlara yapılan saldırıyı millet olarak yine birlikte göğüsleyip, ülkemizi yeniden yeşillendireceğiz. Şahinbey Belediyesi olarak 27 bin adet ağaç bağışladık. Hem ormanlarımız hem de yangından etkilenen vatandaşlarımız için çok üzgünüz.” diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu göreve geldiği günden bu yana 4 milyona yakın fidan dağıtımı ve dikimi gerçekleştirerek, Şahinbey ilçesindeki yeşil alan miktarını 15 kat arttırdı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir