• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
İran ve Pakistan'dan Türkiye'ye taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan ve can kayıpları ile maddi zarara yol açan orman yangınlarından üzüntü duyduklarını ifade etti.

Hatibzade, İran Dışişleri Bakanlığı sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, orman yangınları nedeniyle Türkiye yönetimi ve halkı ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

İranlı yetkili, yangınlarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, yardım etmeye hazır olduklarının altını çizdi.

Zarif'ten dayanışma mesajı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından Türkçe paylaştığı mesajında, şunları söyledi:

"Türkiye'nin bazı bölgelerinde çıkan yangından çok etkilendim. Türkiye hükümeti ve halkının acılarını paylaşıyoruz ve yanlarında olacağız."

Son günlerde Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulunan Zarif, "Hayır dua ve imkanlarımız Türkiye'deki kardeşlerimizin hizmetinde olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Pakistan'dan taziye mesajı

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Türkiye’nin farklı bölgelerinde devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türk hükümetine ve Türkiye’deki kardeşlerine ölümcül orman yangınlarında can ve mal kayıpları dolayısıyla başsağlığı dileğinde bulunarak ülkesinin desteğini ilettiğini belirtti.

Senatör Faysal Cavid Han da yangınlarda hayatını kaybedenler için taziyelerini ileterek yaralılara da acil şifalar diledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir