• DOLAR 32.342
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2241.63
  • ...
Siyonist askerler 79 Filistinliyi yaraladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, işgal rejiminin Batı Şeria'da inşa ettiği yasa dışı işgalci Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek isteyen Filistinliler, Nablus'a bağlı Beyta beldesinde gösteri düzenledi.

İşgal rejimi güçleri göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermiler kullanırken, Filistinliler ise askerlere taşla karşılık verdi.

79 Filistinli yaralandı

Filistin Kızılayı, işgal rejimi askerlerinin Beyta beldesindeki gösteriye müdahalesinde 5 kişinin gerçek, 24 kişinin de plastik mermiyle vurularak, 40 kişinin ise çeşitli şekillerde yanık oluşması ve düşme sonucu yaralandığını açıkladı.

Filistin Kızılayına göre, Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyt Decin beldesinde düzenlenen gösteriye de müdahale eden işgal rejimi askerlerinin 10 Filistinliyi plastik mermilerle yaraladığı kaydedildi.

Ayrıca Kalkiliya kentine bağlı Kefr Kaddum beldesinde de Filistinliler, işgal rejiminin yasa dışı yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerine karşı gösteri düzenledi

Yerleşim birimleri uluslararası hukuka göre yasa dışı

Nablus'un çevre beldeleri başta olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde her cuma, Ayrım (Utanç) Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasını protesto etmek için gösteriler düzenleniyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir