• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
HÜDA PAR Van İl Başkanlığından selzedelere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meydana gelen sel felaketinde yüzlerce küçükbaş hayvanın telef olduğunu belirten mahalle sakinleri, dere yataklarında alınan tedbirlerin eksik olduğunu ve talep etmelerine rağmen yeterli önlemlerin alınmadığını dile getirdi.

Dere yataklarının taş ve toprakla dolduğunu ve sel yönünün de yerleşim alanlarına doğru olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, acilen gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirterek olası yeni bir sel felaketinde daha büyük zararların oluşabileceğinden endişe ettiklerini söyledi.  

"Selden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız"

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı olarak Başkale ilçesine bağlı Gedikbaşı Mahallesi'ni ziyaret ettiklerini belirten HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Abdulvahap Akkay, selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunmak ve uğranan zararları gerekli mercilere iletmek için ziyarette bulunduklarını dile getirdi.

Selden etkilenen mahalleliyi dinlediklerini ve çok ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade eden Akkay, "Anlattıklarına göre sadece bu mahallede 700-800 koyun telef olmuş. Bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar. Bununla beraber dere yataklarının yönleri evlere doğru olduğu için yeni sel felaketlerinde aynı mağduriyetlerin olması söz konusudur. Şayet bu dere yataklarına perde duvar yapılsaydı bu mağduriyet belki de yaşanmayacaktı. Biz de HÜDA PAR olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Yetkili mercilerin de ivedilikle hareket etmelerini istiyoruz." dedi.

"Bütün çalışmaların takipçisi olacağız"

Yaşananlar konusunda mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak'a ilettiklerini belirten Akkay, "Talepleri kendilerine ilettik. Onlar da çalışmaların devam ettiğini söyledi. Belediye ekiplerinin hayvan leşlerini topladıklarını diğer çalışmalar için de Ankara'da talep oluşturduklarını ve taleplerinin olumlu sonuçlanacağını belirtti. HÜDA PAR olarak bütün bu çalışmaların da takipçisi olacağız inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir