• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Heniyye'den Afrika Birliğinin işgal rejimine "gözlemci üye" statüsü veren kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Heniyye, mektubunda, Afrika Birliği tarafından işgal rejimine gözlemci üye statüsü verilmesinin HAMAS ve Filistinlilerce üzüntü ve şaşkınlıkla karşılandığını yazdı. 

Afrika Birliği'nin insan haklarını ve Afrikalı halkların özgürlük ve bağımsızlık haklarını savunan köklü bir örgüt olduğuna değinen Heniyye, Birliğin bugüne kadar Filistin halkının ve haklı davasının yanında yer aldığına dikkat çekti.

İşgal rejimine gözlemci ülke statüsü verilmesinin Afrika Birliği'nin kuruluş ilkelerine ters düştüğünü söyleyen Heniyye, kararın aynı zamanda Filistin halkına ve meşru haklarına darbe teşkil ettiğini belirtti.

Heniyye, Afrika Birliği'nin aldığı bu kararın siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarındaki işgalini daha da derinleştireceğini ve Filistin halkına yönelik saldırıların daha da artacağına işaret etti.

Filistin halkını ve Filistin davasına destek veren Afrika halklarını şok eden karardan geri adım atılmasını talep eden Heniyye, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin bağışlanamaz bir suç olduğunu ve Filistin halkını sırtından bıçaklamak anlamına geldiğini kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir