• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
30 Tarihte Bugün: 30 Temmuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

30 Temmuz’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım; 

1971: Boeing (Boing) 727 tipi bir Japon yolcu uçağı ile bir Japon savaş uçağı, Morioka semalarında çarpıştı: 162 kişi hayatını kaybetti. (Yolcu uçağı ile savaş uçağı çarpıştı)

1973: Üniversiteye giriş sınavı, sorular satıldığı için iptal edildi. (Üniversiteye giriş sınavı iptal edildi)

1995: Çeçenistan ile Rusya arasındaki savaşa son veren bir dizi anlaşma Grozni’de imzalandı. Ne var ki Rusya, antlaşmalara sadık kalmayarak Çeçenistan’ı yeniden işgal harekâtına başlayacaktı.  (Çeçenistan ile Rusya arasında anlaşma) 

2002- Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Ruanda arasında, Orta Afrika`da istikrarsızlığa ve milyonlarca kişinin ölümüne yol açan savaşı sona erdirme çabasıyla barış anlaşması imzalandı. Ancak anlaşma sonrası da Müslümanlar katledilmeye, yerlerinden edinilmeye ve ve baskı görmeye devam ettiler… (Göstermelik barış anlaşması)

2006: Siyonist terör rejimi hava kuvvetleri tarafından güney Lübnan’daki Kana Köyü’nde üç katlı bir bina bombalandı; 37’si çocuk, 60 sivil katledildi. Bu olay tarihe Kana Katliamı olarak geçti. Bir sivil savunma görevlisinin kucağına aldığı ‘mavi emzikli bebek’ cesedi fotoğrafı, katliamın simgesi oldu. Olay dünyada büyük yankı buldu. Siyonistler ve işbirlikçisi Amerika telin edildi.  (Kana katliamı)

2008: Anayasa Mahkemesi, AK Parti’nin kapatılması istemiyle açılan davayı karara bağladı. Anayasa Mahkemesi’nin 6 üyesi partinin “kapatılması”, 5 üye ise “kapatılmaması” yönünde oy kullandı. Anayasa’da kapatma için aranan nitelikli çoğunluk olan 7 üyenin oyuna ulaşılamadı. Yüksek mahkeme, partinin 2008’de aldığı hazine yardımından 1/2 oranında yoksun bırakılmasına karar verdi. (AK Parti’nin kapatılması davası)

2009: 3G, Türkiye’de resmi olarak kullanılmaya başlandı. Cep telefonundan görüntülü konuşma, o günlere göre 10 kata kadar hızlı internete girmenin yanı sıra, birçok yenilik getiren 3G Türkiye’de başladı. Türkiye, 3G sistemlerinin kullanıldığı 121’inci ülke oldu. (3G, Türkiye’de resmi olarak kullanılmaya başlandı)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir