• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
Van İl Müftüsü Miraç Kandilini Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yayınladığı Miraç Kandili mesajında, 27 Haziran 2011 tarihinde `Yaz Kur`an Kurs`larının başladığını, İlimiz Merkezinde 394 noktada Yaz Kur`an Kursu açıldığını, çocukların ve ailelerin yaz tatilini de göz önüne alarak Diyanet İşleri Başkanlığınca Kurs sistemi hazırlandığını, Kursların açılışının `Mirac Kandili`ne rastlamasının ayrı bir güzellik olduğunu hatırlattı. Müftü Nimetullah Arvas, Yaz Kurslarında sadece Kur`an-ı Kerim öğretilmediğini, çocuklara dini bilgiler de verildiğini de hatırlatarak, ailelere çocuklarına bu fırsattan istifade ettirmeye çağırdı.

 

Miraç, Allah`ın Peygamberini İnayet Ve Desteğine Mazhar Kılmasıdır
Salı gününü Çarşambaya bağlayan gecenin birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi insanların zihnine, ruhuna ve çevresine taşıyan Miraç kandilini İslâm alemi olarak idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Arvas, "Miraç gecesinin önemi ve hikmeti, Kur`an-ı Kerimde; "Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammedi) bir gece Mescidi Haramdan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa`ya götüren Allah`ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o layıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir." (İsra 1) şeklinde ifade edilmesindedir. Cenab-ı Hakk sonsuz güç ve kuvvetini Resulüne göstermek için Hz. Peygamberi zamana ve mekâna anlam kazandıran İsra, (Gece yolculuğu) aracılığıyla, Peygamberini, Allah`ın inayet ve desteğine mazhar kılması, moral vermesi ve o günkü Müslümanların Hz. Peygambere bağlılığını ve Allah`a inancını pekiştirmesi açısından büyük bir destektir." dedi.

 

Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur diyen Arvas, " Bu itibarla, Miraç`ın özünde her türlü kötülüklerden arınma, insanlığın yararına değerler üretme, paylaşma, düşünme, sorumluluk taşıma, sürekli teşebbüs halinde olma, zamanın önemini kavrama, fedakarlığa, ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmeye ve imkanların bittiğinin düşünüldüğü bir zamanda bile hiç kullanılmayan imkanların var olduğunun ümidini tazelemeye davetiye vardır." tespitinde bulundu.

 

Bu Kurslarımızda Sadece Kur`an-ı Kerim Öğretilmiyor
Duyguların ve hislerin coştuğu, dua ve niyazların yükseldiği, inananların huzur bulduğu böyle gecelerde; insanlarımız kalplerinde iyimserlik ve ümit kandillerini yakmalı diyen Arvas " İslâm dininin, yaratanı tanıma ve ona bağlılık, yaratılanı sevme ve güzel ahlak dini olduğunu idrak etmeli ve gönül kapılarımızı herkese açmalıyız. İslâm âlemi olarak bu geceyi her yıl hüzün, keder ve kalplerdeki burukluğu yaşayarak idrak etmekteyiz. Yaz Kurslarının da açılışının bu yıl Miraç Kandili gününe denk gelmesi güzel bir tevafuk. Bu kurslarımızda sadece Kur`an-ı Kerim öğretilmiyor. Aynı zamanda, çocuklara dini bilgiler de verilerek Kuran eğitiminin yanında da güzel bir ahlak edinmeleri sağlanıyor." diyerek ailelerin, çocuklarını bu fırsattan istifade ettirmeye çağırdı.

 

Filistin topraklarında yaşanan zulümlerinde anımsatıldığı açıklamada İsra hadisesinin bir bölümünün vuku bulduğu topraklardaki sıkıntılarında Rabbimiz tarafından bertaraf edilmesi dileğiyle tüm vatandaşlarımızın kandilini tebrik eder bu gecede yapılan duaların Kürre-i Arz`da yaşayan bütün Mü`minlerin ve insanlık âleminin huzur ve sükûnuna vesile olmasını Yüce Allah`tan niyaz ederim" temennisinde bulundu.

Fikret Özkan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir