• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Küçük Çocuğa Almanya`da Irkçı Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önceki gün sabah saatlerinde anne Seldan, oğlu Ada’yı çocuk yuvasına götürmek üzere yanına diğer çocukları 1,5 yaşındaki Ecrin, 3 aylık Aras’ı da alarak yola çıktı.

Yuvanın yakınlarına geldiklerinde çevrede yabancı düşmanlığı ile tanınan İrene G. adlı Alman kadın, anne Seldan ve yanındaki kadın arkadaşına küfür ederek, ırkçı davranışlarda bulundu. Ada’nın yanından geçtiği sırada Alman kadın çocuğu tutarak yola fırlattı. Anne Seldan hızla, normalde 3 şeritli çalışan ancak olay günü yol çalışması yapılan kapalı şerite düşen çocuğunu alarak kaldırıma koştu.

Anne Seldan Tekinel’in Ada’yı almak için koştuğu sırada kontrolündeki içinde Aras bebeğin bulunduğu bebek arabası yola kaydı. Anne Seldan Tekinel’in arkadaşı bebek arabasını son anda yakaladı.

KÖPRÜ ALTINDAN IRMAK GEÇİYOR

Olayın şokunu üzerinden atamayan anne Seldan Tekinel, “Ben doğma büyüme Coburg’da yaşıyorum. İlk kez böyle bir saldırıya maruz kaldık. Çocuklarım Ada (4), Ecrin (1.5 yaşında) ve Aras( 3 aylık) ve kadın komşumuzla yürürken, bela yanı başımıza geldi. Saldırgan kadının önceden de ‘ırkçı’ saldırıları olmuş, fakat elini kolunu sallaya sallaya gezebiliyor. Olay gününden bu yana, yola atılan ve çiğnenmekten kıl payı kurtulan Ada’nın psikolojisi bozuldu. Tek başına duramıyor. Karanlıktan korkuyor. Yuvaya gitmek istemiyor. Durmadan “O kadın ne zaman gelecek” diye soruyor.

Dizinden yaralanan oğlumuzu teselli etmeye çalışıyoruz. Psikolojik destek alacak. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Allah’tan yolumuz üzerindeki köprüyü geçmiştik. Olay köprü üstünde olsaydı ve çocuğumu köprüden atsaydı azgın sular içinde kaybolup gidecekti. Irkçılar çocuklara bile saldırıyor. Buna kim dur diyecek.

Mahkemeye verdik. Cezasını çeksin istiyoruz” dedi. (Star)

Bu haberler de ilginizi çekebilir