• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Okulda Kavga: 20 Yaralı 10 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bismil ilçesindeki Anadolu Teknik Lisesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğünde öğrenci, veli ve polislerin karıştığı kavgada, 4`ü polis yirmiye yakın kişi yaralandı, 10 kişi ise, gözaltına alındı. Yaralılardan biri, durumunun ağırlaşması üzerine Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevke edildi.

Edinilen bilgiye göre, İsmail Eşen adındaki öğrenci okulda huzursuzluk çıkardığı iddiasıyla okul idaresi tarafından disipline verildi. Bunun üzerine okula çağrılan öğrenci velisi, öğrenciler ve okul idaresi tarafından okula çağrılan polis arasında kavga çıktı. Görüşlerini aldığımız taraflar birbirini suçladı.

Kavgada yaralanan öğrenci velisi Mesut Eşen (30), "Okul müdürü bizi aradı ve İsmail`in okulda sorun çıkardığını söyledi. Bunun üzerine okula gittik. Okulda polisin öğrencileri dövdüklerini görünce, cep telefonumla olayı görüntülemek istedim. Çekim esnasında polisler bana saldırdı. Olayı gören öğrenciler polise engel olmak istedi. Polis ile öğrenciler arasında taşlı sopalı kavga yaşandı. Polis beni emniyete götürürken yolda bana dayak attı. Emniyete ise, sopalarla ve tekmelerle bayılıncaya kadar beni dövdüler. Gözümü hastanede açtım. Onlardan şikâyetçi olacağım" dedi.

Konuyla ilgili konuşan polis yetkilileri ise, "Okul müdürü bizi aradı. Öğrenci velileriyle bazı öğrencilerin okula saldırdığını, tehdit edildiklerini, can güvenliklerinin olmadığını belirtti ve koruma talep etti. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ve çelik kuvvet gönderildi. Okula bağlı yurtta kalan öğrenciler ve veliler tarafından polislere saldırıldı ve 4 polis darp edildi. Olay zorlukla yatıştırıldı. Okulun camları kırıldı, müdür ve polise ait arabalar taşlandı. 10 kişi gözaltına alındı. Darp edilenler başka yerde darp edilmişler, ama bizim üzerimize atıyorlar" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Hasan Gündüz - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir