• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Evin’den aşı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Covid-19 virüsü nedeniyle ülke olarak son iki yıldır olağanüstü bir dönemden geçildiğini dile getiren Evin, Sağlık Bakanlığı’nın haftalık açıkladığı Vaka sayısında Siirt ilinin birinci sırada olduğuna dikkat çekti.

Siirt halkı olarak herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ve salgından kurtulmanın en önemli yolunun aşı olduğunu ifade eden Evin şöyle konuştu:

“Bilim insanlarının bu noktada hemfikir olduğu bir konu, o nedenle vatandaşlarımızın sırası geldikçe gönüllü olarak ama herkesin mutlak aşı olması gerektiğine inanıyorum. Salgından kurtulabilmenin tek yolunun, aşı olduğunu söylemek istiyorum. Hastalıklara karşı gereken tedbirlerin alınması dinimizin bir emridir. Bilimsel usullere uygun olarak üretilen, uzman hekimlerce salgın hastalıklara karşı koruyucu olduğu belirtilen aşıların kullanımı dinen de uygundur. Buna göre toplum sağlığını tehlikeye atacağı konusunda galip zan bulunan durumlarda gerekli tedbirlere uymamak, kul ve kamu hakkı ihlali olur.”

"Müslümanlar tedbir almakla mesuldür"

Hastalık risklerine karşı dikkatli olunması ve özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı gereken tedbirlerin alınması dinimizin bir emri olduğunu belirten Evin konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Sağlık otoriteleri tarafından ‘salgın’ olarak ilan edilen bir hastalığa karşı gerekli tedbirlerin alınması ve gerekli tedavilerin olunması, aşı yaptırılması noktasında Müslümanlar üzerlerine düşen görevi yapmakla dinen mesuldürler. Gerek toplumsal vazifemiz, gerek dini vecibe olarak değerlendirdiğimiz aşımızı olmak zorundayız çünkü Kuranı Kerim'de buyurulduğu üzere Ey İman edenler Allah ve Resulüne ve emirimiz olan devlet büyüklerine uyun ayetinin düsturuyla uymamız gerekiyor. Siirt Diyanet-Sen olarak üyelerimize cami görevlilerine mesaj göndererek cemaate aşı olmaları hususunda uyarılarda bulunmaktayız, vakaların artmasında Türkiye genelinde 1'inci durumdayız vatandaşlarımızın sırası geldikçe ama herkesin mutlak aşı olması gerektiğine inanıyoruz.”

"Salgından kurtulabilmenin en önemli yolunun aşı olduğuna inanıyorum"

Bu salgından kurtulabilmenin tek ve en önemli yolunun aşı olduğuna inandığını ifade eden Evin, “Onun için halkımız müsterih olsun, özellikle aşı sırası gelenlerin aşılarını yaptırması şehrimiz için son derece önemlidir. Siirt halkı olarak tekrardan kapanmak ve yasaklarla hayatımızı kısıtlamak istemiyorsak, lütfen gerekli hassasiyeti göstererek aşılarımızı yaptıralım. Bu zorlu dönemi hepimizin sağlıkla atlatmasını temenni ediyor, sizlere, ailelerinize ve sevdiklerinize sağlıklı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir