• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sokakta çalışan çocuklar konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda \"Madde Bağımlılığı, Bağımlılıkla Mücadele, Sokakta Çalışan Çocukların Sorunları ve Karşılaşılan Problemler\" konulu bir toplantı yapıldı. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.


Adıyaman`da madde bağımlısı olan ve sokakta çalışan çocukların sorunlarının doğru teşhis edilmesi ve mutlaka çözülmesi gerektiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, \"Bu sorunu bir an önce çözmemiz gerekiyor. Bunun için bütün kurum ve kuruluşlarımıza büyük görev düşüyor. Çocuklarımızı korumak, onları eğitmek ve geleceğe iyi hazırlamak hepimizin birinci amacıdır\" dedi.


Sorunun çözümü için bütün kamu kurum ve kuruluşların koordinasyon içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Demirtaş, \"Sokakta çocuklarımızı bekleyen pek çok tehlikeler bulunmaktadır. Konu ile ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşları ile anne ve babalara da çok büyük görevler düşmektedir. Onlarında bu anlamda görevlerini yerine getirmeleri gerekmektedir\" şeklinde konuştu.


Madde bağımlılığının engellenmesi, bağımlı bireylerin de topluma kazandırılmasında herkese önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Demirtaş, \"Daha sağlıklı nesillerin oluşturduğu bir toplum, ilin ve ülkenin geleceği açısından fevkalade önemlidir. Madde bağımlısı ve sokakta çalışan çocuklar sadece ilimizin değil, ülkemizin bir gerçeğidir. Çocuğu çalışmaya ve madde bağımlılığına iten sebeplerin araştırılması ve gerekirse İş Kurumunca geliştirilebilecek projelerle bu çocukların ebeveynlerine iş imkanı sağlanılması da hedeflerimiz arasında yer almalıdır\" ifadelerini kullandı.           (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir