• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
12 yaşındaki Filistinli şehit çocuk toprağa verirdi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki El-Ehli Hastanesi morgundan alınan Allami’nin naaşı, evinin bulunduğu Beyt Ummer beldesine götürüldü.

Yüzlerce Filistinlinin omuzlarında taşınan Allami’nin cenazesi babaevine getirildi.

Filistinli çocuğun naaşı, burada alınan helalliğin ardından belde camisinde kılınan cenaze namazının ardından, yüzlerce Filistinlinin katılımıyla tekbir ve sloganlar eşliğinde belde mezarlığında toprağa verildi.

Filistinli Sağlık Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, işgal rejimi askerlerince Batı Şeria'nın El-Halil kentine bağlı Beyt Ummer beldesinde vurulan 12 yaşındaki Muhammed el-Allami’nin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Açıklamada, Allami’nin göğsünden vurularak ağır yaralandığına dikkat çekilerek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedilmişti.

İşgal rejimi askerleri cenaze töreni sonrası Filistinlilere müdahale etti

Cenaze töreni sonrası Filistinliler belde girişinde işgal rejimi askerlerini tekbir ve sloganlarla protesto etti.

işgal rejimi askerleri ise öfkeli kalabalığa yönelik gerçek ve plastik mermiyle göz yaşartıcı gaz kullandı. Filistinliler ise askerlere taşlarla karşılık verdi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Beyt Ummer beldesi girişinde yaşanan olaylarda şu ana kadar 12 Filistinlinin gerçek ve plastik mermi ile yaralandığı, göz yaşartıcı gazdan etkilendiği belirtildi.

Belde girişindeki olaylar devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir