• DOLAR 32.337
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.797
  • ...
Vali Yırık: Delta varyantı Elazığ'da var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4 Temmuz'da 20 olan vaka sayısının, dün itibari ile 200'ün üstüne çıktığını, artan vaka sayılarının ardından Elazığ Valisi Erkaya Yırık kentte maske kullanımının azaldığına dikkat çekerek vatandaşları kurallar konusunda uyardı.

Vaka artışına dikkat çeken ve tekrar kapanmanın yaşanabileceği sinyalini veren Vali Yırık, “Kapanma tedbirlerine tekrar dönülebilir bunun uygulanmasına elbette biz karar vermiyoruz ama sayı şu anda yükseldi delta varyantı gibi bir gerçek var. Salgın hastalık bir başladı mı malumunuz her tarafta görülebilen bir hastalık, delta varyantı elbette Elazığ’da da var bunu gizlemenin bir anlamı yok çünkü coronavirus tedbirlerden güçlü değildir. Bunu her zaman vatandaşlarımıza söylüyoruz. Bu süreçte olayın yeni başındaymışız gibi vatandaşlarımızın titizlikle kurallara uyması gerekiyor. Az bir gevşeme olduğunda malumunuz vaka sayısı da yükseliyor.” ifadelerini kullandı.

Özellikle yaz aylarının getirmiş olduğu aktivitelerden, nişan, kına ve düğün gibi etkinliklerden dolayı vaka sayılarının arttığına şahit olduklarını belirten Vali Yırık,  “Özellikle Elazığımız için söylemek gerekirse 4 Temmuz’da 20 olan vaka sayısı dün itibari ile 200’ün üstüne çıktı. Vatandaşlardan istirhamımız pandemi süresince 2 yıla yakındır vatandaşlarımız özgürlüklerinden ve hareketlerinden kısıtlamalar yaptılar. Bu süreçte her ne kadar vaka sayısı kademeli normalleşmeden sonra o civarda azalmış ise de vatandaşlarımızın artık pandemi bitti gibi düşünceyle eski hayatına tamamen dönmüş olması mutlaka sıkıntıya neden olacaktır. Vatandaşlarımızın bu süreçte biraz daha tedbirlerini elden bırakmaması mesafe, hijyen ve tedbir kurallarına uyması tedbir açısından önem arz etmektedir” diye konuştu.

Aşılama çalışması hakkında bilgi veren Vali Yırık, “İlimizde 445 bin aşılama hedefinde yüzde 53’lük bir aşılama çalışması gerçekleşti. Özellikle 3’ncü doz aşılama çok önemli, onda da şuan çok düşük seviyedeyiz. Elazığ’ımızda aşılama noktasında vatandaşlarımızın çok istekli olmadığını görüyoruz. Dünya Sağlık Örgütü bu aşılama ile ilgili kararlarını vermiş durumda. Akredite olan geçerli olan aşılar vatandaşlarımızın hiç çekinmeden hiçbir kuşkuya kapılmadan aşılarını olmalarını tavsiye ediyorum. Yoğun bakım ve entübe olan hastalar içerisinde yüzde 90’nın üzerinde aşısı olmayan aşı yapılmayan hastalardan müteşekkil durumda. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz aşı konusunda çekingen davranmasınlar ve mutlaka aşılarını yaptırsınlar. Aşı konusunda Sağlık Müdürlüğümüz, sağlık personelimiz tam kadro şeklinde çalışıyor. O noktada bir eksiğimiz yok. Vatandaşlarımızın da bu anlamda istek duyması gerekiyor. İkinci olarak yaz aylarında biraz daha mobilizasyon konusuna dikkat etmemiz gerekiyor. Maalesef çarşı ziyaretlerinde gördüğümüz gibi 10 kişiden sadece 2-3 kişiyi maskeli görüyoruz” şeklinde konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün aşılarla ilgili açıklamalar yaptığını ve dünyanın birçok yerinde insanların bu aşıyı olduğunu dile getiren Vali Yırık, “Bugün nüfus planlanmasında nüfus artış hızında bizden geri kalan ülkeler bu aşıyı olmuş ise bizim bu noktada artış hızımız fazla nüfus planlanmasında daha fazlayız bu şartlar altında bizimde olmamız gerekiyor. Vatandaşlarımız dışarıdan gelen doğruluğu ve gerçekliği teyit edilmemiş bilgilere inanmamaları ve bilimsel bilgiye itibar etmeleri kendi sağlık açısı bakımından önemlidir. Aşı yaptırmamanın sonucu vaka sayılarındaki hastalar ortaya koyuyor. O yüzden vatandaşlarımızdan istirhamımız hiç çekinmeden bizim olduğumuz gibi Cumhurbaşkanımızın olduğu gibi aşılarını olmalarıdır” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir