• DOLAR 32.567
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Google ve Facebook'tan çalışanlarına aşı zorunluluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'li internet devleri Google ve Facebook, büroya dönmeyi planlayan çalışanlarına aşı zorunluluğu getirdi. Google Yönetim Kurulu Başkanı Sundar Pichai, "Kampüsümüze çalışmaya gelen herkes aşılı olmak zorunda. Bu uygulamayı önümüzdeki haftalarda ABD'de uygulamaya koyacağız, önümüzdeki aylarda da diğer bölgelerimizdeki bürolarımızda" açıklamasını yaptı. Pichai, uygulamanın Google temsilciliklerinin bulunduğu ülkelerdeki korona düzenlemeleri ve aşı tedariğiyle uyumlu olarak hayata geçirileceğine işaret etti.

Google CEO'su Pichai, geçen yıldan bu yana evden çalışan 130 bin çalışanına gönderdiği e-postada 18 Ekim'den sonra büroya dönebileceklerini duyurdu.

Facebook İnsan Kaynakları Sorumlusu Lori Goler de Facebook bürolarında aşı zorunluluğunun bulundukları eyaletlerin kurallarına uygun şekilde hayata geçirileceğini açıkladı. Sağlık ya da başka bir nedenden dolayı aşı olamayanlar için de bir eylem planı hazırlanacağını kaydetti. Facebook yetkilisi, ABD dışındaki temsilcilerinde nasıl hareket edileceğinin ise gözden geçirildiğini kaydetti.

Facebook, Eylül ayından itibaren bürolarında yüzde 50 kapasiteyle çalışmayı hedefliyor. Ekim ayından itibaren de resmi olarak yine bürodan çalışmayı planlıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir