• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Aile, Çocuğun İlkokuludur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Aile Danışmanı Saliha Erdim, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında ailelere `Huzurlu Aile Sohbetleri` konusunda seminer verdi.
 
Bilgi ile hareket edilmeli
Saliha Erdim, "İnsanı hareket ettiren bilgisidir" diyerek sözlerine başlayan Erdim, sorunsuz bir aile olmadığını belirterek, bilgiyle hareket edildiği sürece az hata yapılacağını ve böylece aile içi ilişkilerin daha sağlam temeller üzerine oturacağını ifade etti.
 
Aile çocuğun ilkokuludur
Ebeveynlerin çocuklara karşı tutumlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili de konuşan Erdim, "Aile çocuğun ilk okulu, anne baba da ilk öğretmenleridir" dedi. Anne babaların, çocuklarını kendi dönemlerine bağlı kalarak yetiştirmelerinin yanlış olduğuna dikkat çeken Erdim, çocuğun günün şartlarına bağlı kalarak yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Çocukların özellikle 3 yaşını bitirene kadar annelerine bağlı olduğunu belirten Erdim, annelere çocuklarını bu dönemde çok zorda kalmadıkça başkalarına bırakmamalarını tavsiye etti. "Çocuk 3 yaşına kadar kimin sözlerinden teselli buluyorsa, O`na bağlanıyor" diyen Erdim, bu dönemde annesinden ayrı kalan çocuğun psikolojisinin de bozulabileceğini belirtti.
 
Televizyonun aile içi iletişimdeki etkilerine de değinen Erdim, bireylerin özellikle dizilerden olumsuz etkilendiğini kaydetti. Televizyon izlememenin, bu olumsuzluklardan kurtulmak için bir çözüm yolu olmadığını söyleyen Erdim, anne babasıyla iletişimi kuvvetli olmayan çocuğun çareyi sanal dünyada bulduğunu sözlerine ekledi.
(M.Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir