• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistin Vakfı Başkanı Ararawi: Yetimler Vakfı Filistin'de yardım çalışmalarına ciddi katkı sunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin içinde ve dışından bulunan Filistinlilere yönelik yardım çalışmaları yapan Filistin Vakfı, Türkiye'de de birçok vakıf ve dernekle Filistin'e yönelik ortak projeler yürütüyor.

Vakfın çalışmaları ve Türkiye'deki kurumlarla yaptıkları ortak çalışmalar hakkında İLKHA muhabirine konuşan Filistin Vakfı Başkanı Zeki Abdullah İbrahim Ararawi, Yetimler Vakfı'nın özellikle Gazze'de ve Filistin'in birçok bölgesinde yürütülen yardım çalışmalarına ciddi oranda katkı sunduğunu ifade etti.

"Türkiye ve Filistin'de yardım çalışmaları yapıyoruz"

Filistin Vakfı'nın Türkiye'de de merkezi bulunan bir kalkınma vakfı olduğunu belirten Ararawi, "Vakfımız Filistin içinde ve dışında bulunan Filistin halkımıza yönelik sağlık, eğitim ve kültürel alanlarda faaliyet gösteren bir insani yardımlaşma vakfıdır. Rabbimizin büyük inayeti sayesinde hem Filistin hem de Türkiye içerisinde sağlık, eğitim, kültürel ve diğer insani yardımlaşma alanlarında geniş çaplı çalışma imkânlarımız bulunmaktadır. Bu konuda da Türkiye içerisinde birçok kurum ile anlaşma ve protokollerimiz bulunmaktadır." dedi.

"Yetimler Vakfı ile birçok alanda ortak çalışmalarımız var"

Yetimler Vakfı ile birlikte birçok çalışma yürüttüklerini belirten Ararawi, "Ambulans yardımı, ilk ve acil yardım çantası dağıtımı, yetimlere yardım, bayramlık elbise, Gazze'de yaşanan son saldırılarda evleri zarar görenlere yönelik kira ve benzeri yardımlar ve bunun dışında birçok ortak çalışmamız bulunmaktadır." diye konuştu.

"Yetimler Vakfı'nın Gazze'de ciddi yardımları oldu"

Filistin içerisinde bürosu bulunan kurum ve kuruluşlar ile Kur'an-ı Kerim ezberletme, zeytin ağacı vakfiyesi gibi bazı projelerde ve birçok alanda çalışma yaptıklarını hatırlatan Ararawi, "Filistin halkının Türkiye’ye karşı bakışı, genel anlamda diğer ülkelerden farklı bir boyuttadır. Türkiye’yi hilafet toprakları olarak gören Filistin halkı kendilerini de bunun bir parçası olarak kabul etmekteler. Bu anlamda Türkiye’den hem medya alanında hem de insani yardım alanındaki beklentileri büyük bir boyuttadır. Çok şükür ki Türkiye’nin de bu alanlardaki desteği devamlı olarak çok güçlü bir boyuttadır. Özellikle Yetimler Vakfı'na değinecek olursak, son yaşanan savaş sürecinde Yetimler Vakfı'nın Gazze başta olmak üzere gıda ve diğer yardım çalışmalarında büyük bir etkisi olmuştur." şeklinde konuştu.

Mescid-i Aksa'nın değeri ve konumunun anlatılıp anlaşılması için Yetimler Vakfı ile başlattıkları 'Minia Kudüs Tırı' çalışmasına da değinen Ararawi, projenin Filistin halkı için hem maddi yardım olarak geri dönüşünün olacağını hem de fikirsel anlamda Mescid-i Aksa davasında bilinçlenmeye vesile olduğunu ifade etti.

Ararawi, "Kudüs, diğer Müslüman halklar için olduğu gibi Türkiye halkının da akidelerinin bir parçasıdır. Filistin’in, Türkiye halkı yanında ayrı bir değer taşıması ve Mescid-i Aksa'nın Türkiye halkının gönüllerinde taht kurmasından ötürü bu tırın ve yaptığı turun sonuçları Rabbimizin de yardımları ile çok bereketli sonuçlar vermiştir. Bizler bu konuda Mescid-i Aksa'nın değerini anlatma ve tarihi sınırlarını zihinlere kavratma konusunda çok değerli bir çalışma yürüttüğümüzü düşünüyoruz." dedi.

Filistin halkının birçok konuda yardıma muhtaç olduklarını söyleyen Ararawi, "Özellikle basın alanına değinecek olursak, ümmetin elindeki tüm güç ve imkânlarını bu meseleye adamalı, İslam ümmetini bu konuda bilinçlendirmeye çalışmalıdırlar. Özellikle de Türkiye halkının siyasi alanda, basın alanında ve ekonomik alanda Filistin'in yanında yer almalıdır." diye konuştu.

"Türkiye, Filistin'in tekrar İslam ümmetinin eline geçmesi için her türlü destek verilmeli"

Vakıf olarak yaptıkları çalışmalar, hükümet ve sivil toplumun Filistin konusunda yapmaları gerekenler hakkında da konuşan Ararawi, şunları kaydetti:

Arapça dil eğitimi ve Kur'an-ı Kerim ezberi yaptırdığımız kurumlarımızın yanı sıra Türkiye halkına yönelik Filistin'in dini ve akidevi önemini anlatmaya yönelik çalışmalarımız da bulunmaktadır. Bizler bu projeyi başka ülkelerde de yürütmekteyiz ancak bu çalışmamızın merkezinin Türkiye'de olmasını ve en önemli muhataplarımızın Türkiyeliler olmasını hedeflemekteyiz. Bu konuda da Yetimler Vakfı’ndan ciddi destek alacağımıza inanmaktayız. Şu anda dünya genelinde genel anlamda birçok ülke yönetimi ve basın kuruluşları Filistin davasının bu gidişatını durdurma ve Filistin meselesini akidevi bir meseleden uzaklaştırarak bölgesel bir meseleye çevirmek için ellerinden geleni yapmaktalar. Hükümetlerin gerek devlet kurumları ve gerek diğer ekonomik, basın ve askeri alanlarda olsun; tüm imkânları ile Filistin davasını desteklemeleri ve Filistin'in tekrar İslam ümmetinin eline geçmesi için her türlü desteği vermeleri gerekmektedir." (İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir