• DOLAR 32.343
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2241.23
  • ...
Karamollaoğlu'ndan 'mülteci' açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunus'taki darbe girişimin kınayan Karamollaoğlu "Tunus halkının iradesinin askıya alınmış olması bizleri endişeye sevk etmiştir. Başbakan'ın görevden alınması ve meclisin faaliyetlerinin durdurulması demokrasiye vurulan bir darbe olarak algılanmaktadır. Ümit ediyoruz ki Tunus’taki tüm olumsuzluklar bertaraf olur ve Tunus normal demokratik sürecin içine yeniden girer" diye konuştu.

Son günlerdeki mülteci tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu; ''Ne yazık ki iktidarın sürecin en başından itibaren Suriye meselesinde takındığı yanlış tutumunun ve kontrolsüzlüğünün faturası savaştan ve yokluktan kaçan mazlum ve mağdur insanlara kesiliyor. Çözümün siyasi olduğu açıktır. Avrupa, sayıları yüzü bile bulmayan mültecilere sınırlarını kapatırken, Türkiye’ye deyim yerindeyse rüşvet karşılığında mültecileri tutma görevi veriyor.  Bolu Belediye Başkanı'na da tepki gösteren Karamollaoğlu "Bir belediye başkanının mültecilere yönelik ayrıştırıcı sözlerini son derece üzüntüyle karşıladık. Mültecilerin su ve katı atık bedellerinin 10 kat artırılacağının ifade edilmesini hayretle karşıladım. Nasıl bir vicdan bunu sindirebilir?

Millet olarak bizim aradığımız çözüm her şart altında insani ve vicdani olmak zorundadır. Bizi biz yapan asıl değer budur ve unutulmamalıdır. İnsana verilen değeri dünyaya hatırlatmak görevinden tarih boyunca vazgeçmedik bugün de vazgeçmemeliyiz. Türkiye adeta Edirne sınırının ötesinde huzur bozulmasın diye kolluk görevi icra eden bir ülke olmuştur." dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir