• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gannuşi: Ulusal cephe oluşturacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, geçtiğimiz gün parlamentonun çalışmalarının dondurulduğunu ve milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırıldığını duyurdu.

Said ayrıca, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi ve bazı önde gelen yetkilileri görevden aldı.

Tunus'ta halkın 10 yıllık kazanımı çalınıyor mu?

Kararları bir darbe olarak nitelendiren Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid El-Gannuşi, ABD medyasına konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gannuşi, Cumhurbaşkanı Said, son kararlarına karşı bir "ulusal cephe" oluşturmaya çalıştıkları söyledi.

Gannuşi, bu çalışmalarının amacının cumhurbaşkanına "demokratik bir sisteme dönüş" yapması için baskı oluşturmak olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanının, kararlarını açıklamasından önce bazı şehirlerdeki gösteriler sırasında partisinin ofislerine saldıran grupların çevrimiçi olarak örgütlendiğine dikkat çeken Gannuşi, aynı grupların kararları kutladığını hatırlattı. Gannuşi, Bu grupların "anarşist gruplara daha yakın" olduklarını dile getirdi.

"Baskılarımızı barışçıl bir şekilde yapacağız"

Said'in kararlarının bir darbe olduğu yönündeki önceki açıklamasını yineleyen Gannuşi, kendisinin ve görevden alınan bazı yetkililerin, cumhurbaşkanını bu kararlarını geri almaya ve ülkenin anayasal demokratik sistemine geri döndürmeye çağırdığını sözlerine ekledi.

Gannuşi, partisinin ve diğer parlamenter blokların örgütlendiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı üzerindeki baskıyı artırmaya doğru gidiyoruz. Tabii ki bunu barışçıl bir şekilde yapacağız." diye belirtti.

Gannuşi, baskıyı artırmak için de protesto ve oturma eylemi gibi planlara atıfta bulundu.

Gannuşi, "Cumhurbaşkanını sonunda halkın iradesine boyun eğmeye ve demokratik sisteme geri dönmeye ikna etmek için mümkün olan en geniş cepheyi inşa etmek için ayrı partiler olarak değil, ulusal bir cephe kurmaya çalışıyoruz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir