• DOLAR 32.555
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2430.084
  • ...
TÜİK`te RİP tanıtım semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla seminer düzenlendi. Seminer`de Bölge Müdürü M. Salih Uras ve TÜİK Uzmanı Erdem Fidan, TÜİK ve RİP hakkında tanıtıcı bilgiler aktardı.


İstatistiklerin çok emek sarf edilerek elde edildiğine dikkat çeken TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, RİP sayesinde verilerin daha hızlı ve daha az maliyetle üretilebileceğini söyledi. Resmi istatistiklerin üretiminde ve yayımında karşılaşılan mükerrerliklerin önleneceğini ifade eden Uras, cevaplayıcı yükünün azaltılacağı, kamuda insan gücü ve kaynak tasarrufunun sağlanarak resmi istatistiklere olan güvenin daha da arttırılmasının amaçlandığını belirtti.


Uras, RİP kapsamında yer alan kurum ve kuruluşların, yapmış oldukları çalışmalarla ilgili standartlara uygun veri tabanları oluşturmaları gerektiğini, oluşturulan veri tabanlarından alınacak idari kayıtların resmi istatistik haline getirilmesinin planlandığını söyledi.


Uras`ın ardından söz alan TÜİK Uzmanı Erdem Fidan ise RİP`in işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgiler aktardı.


Katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla devam eden seminerde ayrıca Diyarbakır ve Şanlıurfa illerine ait istatistiksel verilere de yer verildi. (M. Said Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir