• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Sason ve Gercüş heyecanla kutlu doğumu bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Sason ve Gercüş halkını "Kutlu Doğum" heyecanı sardı. 6 Nisan`da yapılacak kutlu doğum etkinlikleri öncesi hazırlıklar devam ediyor.
 
Sason`da esnaf ve halk hazır
Peygamber Sevdalılarının 6 Nisan Cumartesi günü saat 13.30`da eski terminalde düzenleyeceği etkinliğin hazırlıkları devam ediyor.
 
Kutlu doğumun manevi havası ilçede kendini gösterirken esnaf müşterilerine gül suyu ile bayram şekeri dağıttı, ilçenin her tarafına kutlu doğum etkinlik afişleri ve tebrik mesajları asıldı.
 
Platform gönüllüleri ev-ev, dükkân-dükkân dolaşıp halka el ilanları ve CD hediye ederek etkinliğe davet ediyor.
 
Sason esnafı; "Bayram havası içinde geçirilmesi gereken bir ay varsa o da âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in kutlu doğum ayı olmalıdır" diyerek görüşlerini dile getiriyorlar.
 
Gercüş`te kutlu doğum bayram havasında kutlanacak
6 Nisan Cumartesi günü saat:13.00`da Gercüş`te Mescid`ül Aksa Camii yanı Mevlid Alanı`nda yapılacak kutlu doğum etkinliği hazırlığı devam ediyor.
 
Mevlid etkinliği hakkında açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Gercüş Enfa-Der yönetimi, "Rabbimiz izin verirse bu seneki Kutlu doğum mevlüdünü 6 Nisanda, halkımızla birlikte coşkuyla ve sevinçle kutlamak istiyoruz. Nisan ayı, ümmetine çok çok düşkün olan son Peygamberin dünyaya teşrif ettikleri aydır. Bizler de O`nun şefaatine mazhar olma arzusuyla, alemlere rahmet olarak gönderilen o şerefli Peygamberin mübarek viladetlerinin yıldönümünü bayram havasında teneffüs etmek istiyoruz inşallah" denildi.
 
Açıklamanın devamında halkın Peygamberine ve mukaddesatına son derece bağlı olduğuna işaret edilerek, "Gercüş ilçemiz bölgemizin en güzel ve coşkulu kutlu doğum etkinliklerinin yapıldığı yerler arasındadır. Buna, son 3 senedir yapılan ve halkımızın büyük bir özveri ve coşkuyla iştirak ettiği kutlu doğum mevlidleri örnek gösterilebilir. Bizler de Gercüş halkı olarak her zamankinden daha çok Rabbimizin kelamı Kur`an`a ve Peygamber Efendimiz (SAV)`in sünnetine sarılmalıyız. Kutlu doğum etkinliğine tüm halkımızı davet ediyoruz" şeklinde çağrıda bulunuldu.
(Kadir Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir