• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Terim: Elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Hollanda ekibi PSV Eindhoven ile bugün yapacakları UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş maçında işlerinin zor olduğunu ancak ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına Uruguaylı kaleci Fernando Muslera ile katıldı.

Gazetecilerin sorularıyla başlayan basın toplantısında Terim, maçın adını taşıyacağı statta oynanacağının hatırlatılması üzerine, "Kendi ismimi taşıyan statta da yıllarımı verdiğim Ali Sami Yen'de de hiç yenilmek istemem. Ümit ediyorum takımımız iyi bir mücadele, tutkulu bir oyun ortaya koyar. 'Olsun elendik ama çıkıp harika bir mücadele örneği gösterdiler, modern futbol örneği verdiler' denmesini istiyorum. Tabii ki hiçbir şeyi bırakacak halimiz yok, her şeyi deneyeceğiz. Rakibimizin aldığı sonuç bize neredeyse çok az bir şans bırakıyor ama onu da deneyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, PSV karşısında sahaya çıkacağı 11'i de "Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Ömer, Emre Kılınç, Aytaç Kara, Sekidika, Kerem Aktürkoğlu, Mustafa Muhammed ve Barış Alper Yılmaz." olarak açıkladı.

Muslera: Ne yazık ki talihsiz bir maç yaşadım, kalecilerin hayatında bu tip şeyler olabiliyor

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Fernando Muslera da ilk maçta yaptığı hatalarla ilgili olarak, "Ne yazık ki talihsiz bir maç yaşadım, kalecilerin hayatında bu tip şeyler olabiliyor. Kimse böyle olsun istemezdi ama talihsiz bir maç yaşadım. Birçok destek mesajı aldım. Süper Lig'deki yerli kalecilerle devamlı görüşüyorum. Onun haricinde buradan çıkardığım dersler oldu ama en önemlisi başta beni en iyi tanıyan Sayın Fatih Hocam olmak üzere taraftarlar, takım arkadaşlarım herkes bana destek verdi. Bu maçtan bana kar kalan tek şey bu oldu. Hocamın bana verdiği destek çok önemli, çünkü benim potansiyelimi en iyi bilen o." şeklinde konuştu.

Muslera, "Copa Amerika'da oynaman seni yordu mu? PSV maçında tam hazır mıydın?" sorusuna ise, "Tam tersi hem fizik hem mental olarak hazır geldim. Önemli maçlar oynuyorsunuz, bir hafta gibi kısa bir sürede bunu kaybetmezsiniz. Kalecilerin hayatında bu tip maçlar olabiliyor. Buradan ders çıkarmak için bunu bir araç olarak kullanmak gerekiyor. Fiziksel ve mental olarak hiçbir sıkıntım yoktu." yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir