• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rize ve Artvin’de beklenen yağış başladı: Bazı mahalleleri su bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rize ve Artvin'de beklenen yağış etkili oldu. Yer yer sağanak olarak devam eden yağış nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu’nun bazı bölümlerinde su birikintileri oluştu.

Aşır yağış nedeniyle derenin debisinin yükselmesi sonucu Boğaziçi ve Cumhuriyet mahallelerinin büyük bölümü su altında kaldı.

Her iki mahallelerde de bazı binaların giriş katlarına da su ile doldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya hesabından sular altında kalan sokak ve caddeleri paylaşarak, ekiplerin su baskınlarına müdahale ettiğini belirtti.

Ekipler, iş makineleri yardımıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni kriz merkezleri oluşturuldu

Kentlerde valilikler bünyesinde yeni kriz merkezleri oluşturuldu. Kriz merkezinde açıklamalarda bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, tedbir amaçlı 112 hanenin tahliye edildiğini belirtti.

Bölge için 48 saat sürecek yağış olduğunu belirten Çeber,  "Yaklaşık 10 gündür hemen hemen her gün afetle selle mücadele ediyoruz. 10 günlük periyodun arkasında aslında ilk biz afetin bütün acil müdahalelerini 2-3 gün içinde bitirdik. Çok riskli olduğunu değerlendirdiğimiz tüm ilçelerdeki yoğun yağışın vuracağı yerlerdeki 164 haneden 112 haneyi tahliye ettik" dedi.  (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir