• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Kanserde erken teşhis çok önemli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle yazılı açıklama yapan Diyarbakır İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Cevat Talay, Kanserin, doku ve hücrelerin anormal bir şekilde büyümesi ve çoğalmasıyla seyreden bir hastalık olduğunu ve erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi.
 
Hastalığın erken teşhis edilip tedavi edilmemesi durumunda hastalığın, vücudun bütün bölümlerine yayılıp ölümcül sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Talay, " Kanserin nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte çevresel etkenlerin de kanserin oluşumuna yüksek oranda etkilediği bilinmektedir. Kanser oluşumunda özellikle de kötü beslenme, sigara ve alkol kullanımı, uzun süre güneş ışığına maruz kalma, bazı enfeksiyon hastalıkları ve radyasyona maruz kalma gibi etkenler yakalanma oranını artırabilir" dedi.
 
Kanserin erken belirtilerini, bulgularını ve riskini bilerek kanser tarama programlarına katılarak, kanserin üstesinden gelinebileceğini vurgulayan Talay, " Alkol, tütün ve tütün mamullerinin kullanılmaması, sağlıklı ve düzenli beslenme ile fiziksel aktivitenin yaşam felsefesi haline getirmek gerekir. `Kanserden değil, geç kalmaktan kork` diyerek kanser hastalığında erken teşhisin çok önemli olduğunu unutmamak gerekir" ifadelerini kullandı.
(M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir