• DOLAR 32.513
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2500.28
  • ...
Öğrenciler yazarlarla buluşmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 hafta önce başlatılan `Yazarlarımız Öğrencilerle Buluşuyor` Projesi devam ediyor. Etkinliğin beşincisi Van-Şişli Öğretmenevi`nde gerçekleşti. Etkinliğin sonlarına yetişen Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, öğrencilere kitap okumanın önemini anlattı.

 

Beşinci programda Vanlı Yazar Eşref Hamza İnan, Şair Fesih Vural ve Ozan Hüsamettin Ergül, öğrencilerle buluştu. Projenin Yürütme Kurulu Üyesi Garip Kızılkaya`nın moderatörlüğünde yapılan program yaklaşık iki saat sürdü.

 

\"Efendimize gelen ilk emir `oku` emridir\"
İlk olarak söz alan Yazar Eşref Hamza İnan, insanların heyecanını yitirmemesi gerektiğini belirterek, \"Heyecanını yitiren bir insan hiçbir hedefe ulaşamaz. İnsanoğlunu hayvanlardan ayıran en önemli özelliklerden biri öğrenmektir. Bir bal arısı bir gün içinde 6 bin ayrı çiçek özünü arar, o güzelim balı insanlara sunar. Ama bir insan hep öğrenmeye muhtaçtır. Bilim adamları da öğrendikten sonra bilim adamı olmuştur. Arşimet`ten, Edison`a, Newton`a kadar birçok bilim adamı okuyarak bugünlere geldi. Öğrenmek için mutlaka okumak gerekiyor. Bizler derslere okuma saati bırakmışız, ancak okumuyoruz. O yüzden kendimizi geliştirmek için mutlaka okumalıyız. Hiçbir ürün elini kolunu sallayarak elde edilemez. Peygamber Efendimiz okuma yazma bilmemesine rağmen kendisine gelen ilk emir `oku` emridir. Bizler de okumak zorundayız\" dedi.

 

\"Coğrafyamız şairlerini mutlaka tanımalıyız\"
Daha sonra söz alan Şair Fesih Vural ise şiir yazmaya genç yaşlarda başladığını, yazılarını insanlara göstermekten çekindiğini ifade ederek, \"Siz, kimseden çekinmeden yazın. Öykü yazın, hikâye yazın, şiir yazın. Bu süreç zarfında kendinizi geliştirirsiniz\" dedi. Bu coğrafyadaki şairlerin çok fazla olduğunu, ancak yeterince tanınmadığını söyleyen Vural, bu şairlerimizi de mutlaka okumalı ve okutmalıyız\" diye konuştu.

 

\"Okuyarak ufkumuzu genişletebiliriz\"
Daha sonra kürsüye davet edilen İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Van`daki eğitim kalitesini gerilerde olduğunu ifade ederek, \"İnşallah bizler okuma seviyesini artırarak bu kötü durumun önüne geçeceğiz. Okuyarak ufkumuzu genişletebiliriz. Ben bugün programa davet edilen yazar, şair ve ozanlarımıza teşekkür ediyorum\" dedi.

 

Program, Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına`nın şair, yazar ve ozanlara takdim ettiği plaket töreni ile son buldu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir