• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
İHO-EBRAR Tanzanya'nın 8 köyünde su kuyusu açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dualarla açılan ve temeli atılan su kuyuları, bir yandan insanların temiz suya ulaşımını kolaylaştırırken bir yandan da bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engelliyor.

Su kuyusunun başında heyecanla bekleyen köylülerin suya kavuştukları andaki sevinç görüntüleri görenleri duygulandırdı.

Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da birçok bölge ve ülkede yardım çalışmalarını sürdüren IHO-EBRAR, Tanzanya'nın en büyük kenti Darusselam'ın köylerinde daha önce temeli atılan ve kullanıma hazır hale getirilen su kuyularının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışı ve temelli atılan su kuyularına ilişkin açıklamalarda bulunan İHO-EBRAR Başkanı Doktor Abdurrahman Alpsoy, kilometrelerce uzaktan su getirmek zorunda kalan köylüler için açılan bu kuyuların hayati değer taşıdığını söyledi.

Alpsoy, "Kurban organizasyonu çerçevesinde bulunduğumuz Tanzanya'da, inşallah birazdan birkaç ay önceden temelini attığımız su kuyuları için hayırlı bir açılışa tanıklık edeceğiz. Hayırseverlerimizden birinin katkılarıyla açılan kuyunun açılışını köylülerle birlikte hizmete açacağız. Allah hayırseverlerden razı olsun. Böyle bir sadaka-i cariye sayesinde hayırları daim olsun ve katkılarından dolayı hayırseverin kendisine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kuklandı.

"Şunu gördük ki bazı köylüler 4-5 kilometre, bazıları da daha fazla uzaklıktan su taşıyor. Bunlar için su hayattır." diyen Alpsoy, köylülerin daha öncesinden çok uzaklardan su getirmek zorunda kaldıklarını ve hayvanlarla aynı dereden faydalandıklarını söyledi.

Alpsoy, bu topraklarda su kuyularının açılmasının gerek temiz suya erişimde gerekse hastalıklardan korunmada köylüler açısından hayati bir önerme sahip olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir