• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın "ırkçı" söylemleri tepki çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Göreve geldikten sonra Suriyelilere verilen yemeği kesen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yine ırkçı kararlarıyla gündeme geldi.

Özcan, yardımı kesmelerine rağmen yabancı uyrukluların Bolu'dan gitmediğini ifade ederek, "Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız." dedi.

Sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi

Özcan'ın bu ifadeleri, ırkçı ve faşist söylemler olduğu gerekçesiyle sosyal medyadan büyük tepki çekti, Twitter'da gündem oldu.

HÜDA PAR Medya Başkanı Mahmut İrtem, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "CHP'li Tanju Özcan mültecileri Bolu'dan  kovmak istediğini, onlara işyeri ruhsatı vermediğini, yardımlarını kestiğini ve su, katı atık gibi faturalarına da on kat zam yapacağını söylüyor.  Şaşırmadık. Çünkü temsil ettiği zihniyetin kodlarıyla konuşuyor. Suriyeliler kardeşimizdir." ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

Bir çok sosyal medya kullanıcısı da suyun, ırk gözetmeksizin her insanın hayati ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek Özcan'ın kararının insani olmadığını ifade etti.

Sosyal medya kullanıcıları, yabancı uyrukluların çoğunun ülkelerindeki ekonomik kriz ve iç savaş gibi nedenlerden dolayı Türkiye'ye göç ettiğini hatırlatarak Bolu'da suya yapılacak 10 kat zammın kentte zor şartlar altında yaşayan göçmenlerin hayatını daha da zorlaştıracağına dikkat çekti.

Özcan'ın, bazı yabancı uyrukluların hiçbir iş yapmadığını ve halkı rahatsız ettiğini öne sürerek suya 10 kat zam yapmayı haklı göstermeye çalıştığına işaret eden sosyal medya kullanıcıları, bu tip örnekler nedeniyle faturanın tüm göçmenlere kesilmesinin büyük haksızlık olduğunu belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir