• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Kürdistan'dan kısa kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Dr. Cotyar Adil, Ezdilere yönelik soykırımın tanınması ve  IŞİDli  suçluların ortaya çıkarılması amacıyla özel yetkili bir mahkemenin kurulmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Son 24 saatte Kürdistan Bölgesi'nde yaklaşık 3600 kişi Korona'ya yakalandı ve 13 kişi vefat etti.

Peşmerge Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, çok sayıda PKK mensubunun Xelifan ile Bexme arasındaki bir Peşmerge kontrol noktasına ateş açtığını bildirdi.

PKK militanları Soran bölgesinde Peşmerge güçlerine saldırdı. Peşmerge komutanına göre, can kaybı var ancak şu ana kadar can kaybı bildirilmedi.
Bu bağlamda Goran Genel İdare Kurulu Üyesi Kadir İbrahim, Kürdistan hükümetinin PKK'yı Kürdistan Bölgesi'ni terk etmesi ve Kürdistan'a zarar vermemesi konusunda bilgilendirmesi gerektiğini de söyledi. “PKK, Kürdistan Bölgesi'ndeki durumun kötüye gitmesinin bir kırmızı çizgi olduğunu bilmeli ve bu çizgiyi geçmemelidir” dedi.

Kürdistan İslam Birliği (Yekgirtu) Genel Sekreteri Salahaddin Muhammed Bahaaeddin Pazartesi günü, Tunus'ta yaşananların bu ülkede var olan "demokratik ve meşru idareye karşı bir darbe" olduğunu yorumunu yaptı.
Genel Sekreter, tweet'inde şunları söyledi: "Büyük bir üzüntüyle Tunus'taki demokratik ve meşru deneye karşı bir darbeye tanık oluyoruz. Bu girişimi kınıyoruz, ancak Nahda Hareketi liderliğindeki mücadelenin ve onların hareketlerinin, daha azimle, zafer ve barışın sağlanması için bunu engellemeyi başaracağını umuyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir